Röda Korsets Ungdomsförbund, Karlstad — Karlstad

Ska du plugga i höst och vill göra något meningsfullt på din fritid? Hjälp unga Röda Korset att växa!

Spara

Beskrivning

Detta är ett ideellt uppdrag.

Vi i Röda Korsets Ungdomsförbund Karlstad söker dig som vill vara med och få vår förening att växa under hösten. Du kommer att vara del av ett team som står i Gläntan på Karlstads Universitet för att berätta mer om vad vi står för och arbetar med. Gillar du att träffa nya människor? Står du upp för barn och ungas rättigheter? Toppen, då vill vi höra från dig!

Uppdragsbeskrivning

Du förväntas:
 • Delta i en introduktion (2h) och förberedande workshop (3h) i augusti
 • Att tillsammans med andra rekrytera medlemmar och volontärer på Karlstads Universitet
 • Att informera om våra verksamheter och värderingar. Vi har sju grundprinciper: Humanitet, Opartiskhet, Neutralitet, Självständighet, Frivillighet, Enhet och Universalitet

Du får:
 • Träffa nya människor
 • Utbildning och nya erfarenheter
 • Bidra till mer kärlek och respekt i samhället
 • Bidra till att fler blir medvetna om våra verksamheter
 • Vara en del av världens största humanitära nätverk

Omfattning
Vi söker dig som kan vara med och rekrytera vid vårt infobord i Gläntan på universitetet vid minst ett tillfälle i början av september eller mitten av oktober. Varje tillfälle kommer att vara under någon/några timmar. Vill du finns det även möjlighet att vara med och hålla i 1-2 informationsträffar för intresserade där en talare kommer att bjudas in för att prata om samhällsaktuella ämnen. 

Är det här du?

Du delar Röda Korsets Ungdomsförbunds människosyn och humanitära värderingar. Våra grundprinciper är vägledande i allt vårt arbete.

Vi ser mångfald som en stor tillgång i vårt arbete och människor med olika bakgrund, etnicitet, könsidentitet, ålder och funktionsvariation breddar vår kompetens.

Om Röda Korsets Ungdomsförbund

Röda Korsets ungdomsförbund bedriver verksamhet på plats och digitalt för barn och unga i Sverige. Vi kämpar för humanitet och medmänsklighet varje dag. Vi engagerar barn och unga, skapar respekt för människovärdet, förhindrar och lindrar mänskligt lidande och ökar förståelsen människor emellan. För oss är det viktigt att ungas röster blir hörda!


Minsta åtagande

- Delta i en introduktion (2h) och förberedande workshop (3h) i augusti - Delta på ett rekryteringstillfälle några timmar på Universitetet (sep-okt)

När och var sker uppdraget

- Introduktion & workshop(aug): distans via zoom - Rekrytering (sep-okt): På Karlstads Universitet, Gläntan

Ändamål

Uppgifter

Åtagande

 • När

  Dag, kväll

 • Typ av uppdrag

  Engångsuppdrag

Spara

Senaste uppdragen