Eos Cares — Lund

Språk- & Hantverksledare. Stötta nyanlända i utveckling av språk samtidigt som ni gör något praktiskt.

Beskrivning

Eos Cares driver programmet Prisma Arbetsmarknad, där nyanlända får möjlighet att utveckla språk och färdigheter som förflyttar dem närmare arbetsmarknaden. En av aktiviteterna i programmet är hantverksworkshops som kombinerar språkträning med praktiskt arbete.

Våra workshops utgår från ett material där man först går igenom på svenska vilket arbete man ska utföra. Därefter arbetar deltagarna självständigt med handledning av våra medarbetare som pratar deras modersmål. Avslutningsvis hålls en genomgång på svenska där man diskuterar hur arbetet gått och vad man lärt sig.

Exempel på workshops är bl a att lära sig använda symaskiner, samt att sy kläder, tygpåsar, förkläden etc. Vi tillämpar konceptet även för andra typer av workshops, bl a cykelreparation, grundläggande datorkunskap och matlagning. Aktiviteterna hålls på Fixa Till, Emblas gata 15 på Linero Torg.

Rollen som Språk- & Hantverksledare innebär att hålla i den inledande genomgången samt den avslutande diskussionen, och däremellan är man med gör hantverk som en del av gruppen. Medarbetare från Eos Cares bistår i all kommunikation med deltagarna.

Om detta låter intressant, svara på annonsen så kontaktar vi dig och berättar mer!

Minsta åtagande

1 gång i veckan, fortlöpande över alltifrån 2 månader och uppåt.

När och var sker uppdraget

Fixa Till, Emblas gata 15 på Linero Torg. Aktiviteter sker normalt på vardagar eftermiddag.

Ändamål

Uppgifter

Åtagande

  • När

    Dag

  • Typ av uppdrag

    Kontinuerligt uppdrag

Senaste uppdragen