Ågesta Folkhögskola — Huddinge

Språkcafé (engelska) Folkhögskola

Det här uppdraget går inte att anmäla sig till längre.
Spara

Beskrivning

Syftet med uppdraget 

Att leda och/eller delta i ett engelsktalande språkcafé vars syfte är att folkhögskoledeltagare ska få tillgång till engelskspråkiga miljöer som kan stimulera språkutveckling.  

Beskrivning av uppdraget

Ågesta Folkhögskola i södra Stockholm söker dig som brinner för att lära ut engelska. I uppdraget ingår att leda /och eller finnas tillgänglig i ett språkcafé där deltagare som läser engelska på olika nivåer får möjlighet att träna och utveckla sin engelska.
Syftet med språkcaféet är att deltagaren ska få tillgång till fler miljöer under veckan där de får vara i en engelskspråkig miljö. Att vara i en engelskspråkig miljö är en viktig pusselbit för att stimulera till språkutveckling och öka möjlighet för deltagaren att lyckas med sina engelskkurser.
Aktiviteterna under cafeét planeras tillsammans med dem som deltar och kan handla om konversationer och/eller stöd vid skriftliga skoluppgifter. Uppdraget kan också innehålla inslag där volontärer håller i och leder olika aktiviteter som utgår från volontärens bakgrund, intressen och kompetens. Om volontären är från ett engelskspråkigt land så ser vi positivt på om volontären vill dela med sig av kultur och traditioner från den egna engelskpråkiga kulturen.
Vi söker dig som har en bakgrund som lärare och/eller erfarenhet av undervisning i engelska. Vi söker även dig utan lärarbakgrund som är engelskspråkig och som har erfarenhet av att leda aktiviteter i föreningsliv, företag och/eller kyrkor.

Välkommen att anmäla intresse!

Minsta åtagande

2h/vecka dagtid under vardag, under maj-juni alternativt sep-dec 2023

När och var sker uppdraget

Flexibilitet finns för tider och omfattning av volontäruppdraget och bestäms i mötet med volontären. Ågesta Folkhögskola ligger på Bonäsvägen 5, Farsta/Huddinge (Buss 833, busshållplats Ågesta Friluftsgård).

Tillgänglighet

Ändamål

Uppgifter

Åtagande

  • När

    Dag

  • Typ av uppdrag

    Kontinuerligt uppdrag

Spara

Senaste uppdragen