Mentor Sverige — Stockholm

Stockholm, gör skillnad! Bli mentor för en ungdom!

Beskrivning

Vill du vara med och stärka ungdomars mående och möjlighet att nå sin fulla potential? Sök till att bli mentor! 

Som mentor är du en person som uppmuntrar, skapar trygghet och fungerar som ett bollplank åt en ung person som vill växa och utvecklas. Framförallt är du en person som finns där och lyssnar. Tillsammans kan man som mentorpar hitta på roliga aktiviteter som till exempel att fika, gå på bio eller hänga med på Mentor Sveriges gemensamma aktiviteter. 
 
Hur matchas man? 
Ungdomarna som söker till våra program är mellan 13–19 år och vi matchar ett mentorpar utifrån ungdomens individuella behov. Det kan vara utifrån ett gemensamt intresse eller utifrån en liknande livserfarenhet. Då kan det för ungdomen kännas bra att träffa en person som vandrat en liknande väg i livet. 
Matchningen görs utifrån kön och så även utifrån icke-binära och trans. 
 
Vad innebär ett mentorskap i tid och ansvar? 
Vi har många års erfarenhet av att arbeta med mentorskap som metod och under Mentorprogrammet erbjuder vi dig som mentor en förberedande utbildning och handledning med beprövade verktyg och metoder. 
Vi erbjuder både Individuellt mentorskap och Gruppmentorskap. Längre fram i processen kommer du kunna skriva vilket typ av mentorskap du är intresserad av. 
Ni får ett aktivitetsstöd från oss för att kunna göra roliga aktiviteter tillsammans. 
 
Anmäl ditt intresse här så återkommer vi till dig med hur du kan bli mentor hos oss. 

Minsta åtagande

Du kan välja mellan att bli mentor till en eller flera ungdomar. Du väljer själv om Individuellt mentorskap eller Gruppmentorskap passar dig bäst.  Individuellt mentorskap: Pågår under 6 mån (ca 12 träffar under 6 månader)  Grupp-mentorskap: Pågår under 6 mån (ca 6 träffar under 6 månader) Om du har ett starkt intresse för ett yrke eller hobby som du vill inspirera fler till att utvecklas inom så är Gruppmentorskapet perfekt för dig!

När och var sker uppdraget

Vi startar upp våra mentorpar löpande under året så vänta inte med att anmäla ditt intresse. Under sommaren kan det ta lite extra lång tid att få återkoppling då flera av oss är på semester.

Ändamål

Uppgifter

Åtagande

  • När

    Helg, kväll

  • Typ av uppdrag

    Kontinuerligt uppdrag