Tjejjouren i Lund — Lund

Stötta unga tjejer och transpersoner genom chatt, telefon & mejl!

Det här uppdraget går inte att anmäla sig till längre.
Spara

Beskrivning

Gå vår grundutbildning och bli volontär inom stödverksamheten (chatt, telefon, mejl). Bidra till att ungdomar känner sig lyssnade på, hörda och trodda. Arbeta feministiskt med viktiga frågor! 


Som volontär hos oss kan du sitta i stödet ett par gånger i månaden och prata med unga tjejer och transpersoner via chatt, telefon och mejl om allt från relationer till psykisk ohälsa till våld. 

Under grundutbildningen som alla volontärer behöver gå fokuserar vi till stor del på bemötande av stödsökande och olika ämnen som kan komma upp. Utbildningen bygger på att lära tillsammans genom diskussion och reflektion varvat med föreläsningar. 

Som volontär behöver du vara mellan 18-35 år och själv identifiera dig som kvinna eller transperson. Du får inte ha varit stödsökande hos oss de senaste två åren och det är viktigt att du har god självkännedom för att kunna stötta andra och själv må bra i ditt jourarbete. Våra volontärer har tystnadslöfte och de stödsökande är anonyma. En viktig utgångspunkt i vårt stöd är att vi inte "hjälper" eller "ger råd till" de stödsökande, utan att vi lyssnar och stöttar som medmänniskor. I stödet får du chansen att bidra till att en ung person, som kanske har det svårt i livet, får någon att prata med, känner sig lyssnad på och blir trodd. 

Stödsamtal kan kännas tunga, men samtidigt vara givande, och för oss i organisationen är gemenskap och att finnas där för varandra viktigt. Vi gör en del aktiviteter ihop för att lära känna varandra och bygga en gemenskap. 

Andra saker du kan göra som volontär hos oss är att hålla i workshops, skriva debattartiklar, driva vår mötesplats för unga hbtq+ personer (se separata annonser) och gå med i vår styrelse. Vill du lära dig om ledarskap, bli en större del av föreningen och bidra till att vi som volontärdriven organisation kan fortsätta finnas till, är styrelsen ett kul uppdrag att ha som volontär. Vem som helst som har gått vår grundutbildning är välkommen att söka till styrelsen som brukar väljas i mars varje år.

Oavsett vad du är intresserad av att engagera dig inom i vår förening behöver du ha gått vår grundutbildning. 

Nästa utbildning sker i höst under vecka 41 (5/10 [kvällstid], 8/10 och 9/10 [heldagar]) och du förväntas också delta i våra studiecirklar för nya volontärer (på kvällstid 19/10, 9/11 och 23/11).

Minsta åtagande

Minsta åtagande är 4-6 timmar i månaden, men mer är självklart välkommet! För att vara medlem behöver man engagera sig inom någon/några av våra grupper och gå på minst två månadsmöten/halvår.

När och var sker uppdraget

Vårt jourstöd utförs i vår lokal i centrala Lund, måndagar och torsdagar mellan ca 19-22.

Tillgänglighet

Vår lokal ligger i en källare, men lokalen är tillgänglig via en hiss längre bort från entrén. Hör av dig till oss med dina frågor om tillgänglighet, så ska vi försöka tillgodose dem!

Ändamål

Uppgifter

Åtagande

  • När

    Kväll

  • Typ av uppdrag

    Kontinuerligt uppdrag

Spara

Senaste uppdragen