Mitt Livs Val — Stockholm

Studerar du på Södertörns högskola eller Karolinska Institutet? Bli studentmentor under en månad i vårt studiemotiverande program för unga nyanlända!

Spara

Beskrivning

Du som student på Södertörns högskola eller Karolinska Institutet har nu chansen att göra skillnad för ungdomar som är nya i Sverige som studentmentor och förebild i Mitt Livs Vals populära studiemotiverande program! Mitt Livs Val arbetar för ett inkluderande samhälle där ungdomar har förutsättningar att påverka sin framtid. Endast 27 % av utrikesfödda som invandrat till Sverige efter 7 års ålder går vidare till högskolan. Den siffran vill vi ändra på. I våra program får unga mellan 16-23 år träffa studenter från universitet och högskolor och ta del av information, kunskap och inspiration kring utbildning och studier.

Det studiemotiverande programmet pågår under en månad och består av fyra interaktiva och dialogbaserade gruppträffar som hålls i lokaler på Södertörns Högskola och Karolinska Institutet (campus Flemingsberg). Programmet fungerar som en mötesplats där vi sammanför en grupp med ungdomar från olika gymnasieskolor med en grupp med högskolestudenter som deltar som mentorer. Vi diskuterar utbildning och studier, gör övningar inom studieteknik och målsättning, tränar svenska tillsammans, samt lyssnar på inspirerande föreläsare. Träffarna sker på kvällstid ca 2 timmar. Studentmentorerna är med och vägleder och coachar ungdomarna mot deras mål, och finns där som förebilder genom att dela med sig av sina erfarenheter och studievägar. 

Ta chansen till en ny erfarenhet där du får göra skillnad!

Schema för höstens program:

Mentor- och mångfaldsutbildning
Tisdag 1 november, kl. 16:45-18:45
Plats: Södertörns högskola

Gruppträff 1 - Lär känna din nya studentkompis!
Tisdag 8 november, kl. 16.45-18.45
Plats: Södertörns högskola

Gruppträff 2 - Hitta din studieväg!
Tisdag 15 november, kl. 16.45-18.45
Plats: Södertörns högskola

Gruppträff 3 - Bli expert på plugget!
Tisdag 22 november, kl. 16.45-18.45
Plats: Karolinska institutet

Gruppträff 4 - Tro på dig själv och dina utbildningsdrömmar!
Tisdag 29 november, kl. 16.45-18.45
Plats: Karolinska institutet

Minsta åtagande

Som studentmentor förväntas du vara med under vår mentor- och mångfaldsutbildning och sen delta vid de fyra gruppträffarna inom programmet.

När och var sker uppdraget

De fyra gruppträffarna sker på kvällstid, ca 2 timmar. Nästa programstart för hösten 2022 sker i november.

Ändamål

Uppgifter

Åtagande

  • När

    Kväll

  • Typ av uppdrag

    Kontinuerligt uppdrag

Spara

Senaste uppdragen