Fatta

Styrelseledamot för FATTA

Spara

Beskrivning

Vill du engagera dig ideellt mot sexuellt våld och för samtycke? Fatta tar krafttag inför 2023 och nu har DU chansen att bidra till vårt viktiga arbete!
Inför föreningens årsmöte söker vi nya styrelseledamöter som vill ta Fattas viktiga arbete vidare. Fatta arbetar med påverkan genom såväl politik, juridik, kultur, näringsliv och skola.

Under många år har ideella föreningen Fatta varit en stark och trovärdig röst i kampen mot sexuellt våld och för samtycke - och vårt arbete ger resultat! Under 2020 släpptes BRÅ:s rapport om samtyckeslagen, som Fatta varit med och drivit igenom och rapporten visar med tydlighet att lagstiftningen har haft effekt. Vi har sett fler fällande domar, fler handlingar ses som våldtäkt och fler utsatta får upprättelse. Men för att nå en samhällskultur som baseras på samtycke finns mycket arbete kvar att göra.

Inför 2023 har föreningen höga ambitioner för så väl påverkansarbete som för föreningens utveckling och söker därför tillskott i styrelsen med nya perspektiv, visioner och metoder. Är du personen som kan ta organisationen till nästa nivå?

Vi är intresserade av alla kompetenser och erfarenheter hos människor som delar våra mål och värderingar men våra primära behov för kommande år är personer med följande expertis och erfarenheter:

Organisationsutveckling, ekonomi och finansiering:
Föreningen är beroende av ideella krafter och av finansiering av verksamheten via gåvor, föreläsningar och merchförsäljning. Här finns ett stort behov av nya idéer och krafter som vill jobba med långsiktig finansiering, försäljning, sponsorer och med effektivisering och utveckling av processer och metoder. Vi ser även ett behov av kompetens och erfarenhet inom grundläggande ekonomi och redovisning.

Kommunikation och kultur:
Att synas och höras, på och utanför sociala medier är ett måste för Fatta. Vi söker därför dig som har erfarenhet av hands on arbete med kommunikation, kampanjer och samarbeten för att ytterligare öka vår närvaro i de sammanhang där vår målgrupp finns.

Annat meriterande är:
 • Erfarenhet av insamlingar och/eller av projektansökningar.
 • Erfarenhet av att jobba inom kulturvärlden, allt ifrån musik och teater till dans och konst.
 • Brett nätverk och vana av olika typer av samarbeten mellan aktörer.
 • Personlig eller yrkesmässig erfarenhet av att jobba med mångfald, inkludering, HBTQ-frågor med mera.

Praktiskt om att sitta i Fattas styrelse:
 • Arbetet i Fattas styrelse är ofta mycket operativt och förväntas motsvara ca 5-10 h i veckan beroende på din roll och dina uppdrag. 
 • Ledamöter i Fattas styrelse har inget arvode utan arbetet sker ideellt.
 • Självledarskap, eget driv och handlingsförmåga är en förutsättning för att du ska trivas med uppdraget. Likaså en vilja att samarbeta och vara nyfiken på andras erfarenheter och idéer.
 • Styrelsemöten sker en gång i månaden, kvällstid ca 2 h. Vanligtvis sker dessa digitalt men för de som bor i Stockholmsområdet finns också möjlighet att delta fysiskt vissa tillfällen. Uppdraget kan med andra ord utföras oavsett var i landet du bor.
 • Föreningen förväntar sig att du ska vara tillgänglig och kontaktbar även utanför styrelsemöten. Denna tillgänglighet är förstås anpassningsbar då samtliga ledamöter idag har andra sysselsättningar på heltid att ta hänsyn till. 
 • Arbetet är varierat men också anpassningsbart, det kan handla om planering och beslutsfattande men även mer praktiskt arbete som att till exempel att skriva debattartiklar, ordna event och föreläsningar eller att planera och genomföra aktivitetsdagar. 
 • Utöver styrelsen har Fatta en aktivistverksamhet* där olika arbetsgrupper av ideella jobbar med bland annat  kommunikation i sociala medier, opinionsbildning, merchförsäljning och mycket mer. Som styrelseledamot har du kontakt med en eller flera av dessa arbetsgrupper.

Välkommen att anmäla intresse!

Minsta åtagande

5h/vecka

När och var sker uppdraget

Digitalt, löpande samt ett styrelsemöte i månaden

Ändamål

Uppgifter

Åtagande

 • När

  Helg, kväll

 • Typ av uppdrag

  Kontinuerligt uppdrag

Spara

Senaste uppdragen

4H-gården, Eolshälls

Stapla hö

 • Barn och ungdom
 • Djur och natur
Plats Stockholm