Tamam, Stockholm — Mariestad

Tamam Mariestad söker personer till Mariestad styrelse!

Spara

Sista anmälningsdatum

2022-04-22

Beskrivning

Tamam Mariestad söker just nu efter engagerade personer som vill sitta i styrelsen 2022-2023. Uppdraget är på 1 år och du kommer inte att ångra dig om du söker!
Varför är det bra att sitta i Tamam Mariestad styrelse?
Att sitta som förtroendevald i Mariestad styrelse är både kul, givande och du lär dig massor! Du lär dig att ta ansvar, du lär dig om ekonomi, att samarbeta med andra och du lär dig om organisering. Att ha suttit i en styrelse är ofta mycket meriterande eftersom du då kan visa på att du är van vid ansvar, att du kan arbeta i grupp och att du är engagerad.
Vad krävs för att sitta i en styrelse? 
Att du är medlem i Tamam och att du ställer dig bakom Tamams värderingar är egentligen det enda som krävs för att du ska kunna sitta i styrelsen. Du ska helt enkelt tycka att Tamam är en bra organisation och ha en vilja att utveckla och styra verksamheten. 
Tamam har anställda som stöttar lokalföreningarna i deras arbete. Du kommer till exempel få gå en styrelseutbildning och kassörsutbildning.
Just nu startar vi upp olika aktiviteter för att umgås, ha roligt, känna gemenskap och få nya vänner! Det kan vara att spela bowling, fotboll, bakning och laga mat-kvällar, utflykter och annat kul! Allt från att gå på bio, spela olika sporter, bowling, biljard eller bara ses och grilla tillsammans. Just nu är maxantalet 8 personer per aktivitet.
Målgruppen är unga nyanlända eller med erfarenhet att vara nyanlända, men alla är välkomna!
Vad innebär det att sitta i styrelsen?
Att sitta i styrelsen innebär att du får medlemmarnas förtroende att styra verksamheten inom lokalföreningen. Uppdraget innebär bland annat:
-Jobba för att föreningens verksamhet fungerar
 -Se till att lokalföreningen har minst en verksamhet
 -Delta på styrelsemöte 1 gång varje månad (brukar vara ca. 2 timmar)
 -Att ha ett ansvarsområde inom styrelsen (kan tex vara att vara kontaktperson till verksamheter, att vara gruppledare för en verksamhet, att ansvara för att rekrytera nya frivilliga, att uppdatera sociala medier etc), det är styrelsen själva som kommer överens om vilka ansvarsområden som ska finnas
 -Få lära känna nya vänner som också sitter i styrelsen
 -Hela styrelsen ansvarar för lokalföreningens ekonomi
ORDFÖRANDE
En ordförandes roll i styrelsen är framförallt att se till att styrelsen har styrelsemöten, att se till att det finns en sammanhållning i styrelsen, se till så att alla i styrelsen känner sig inkluderade. Ordförande har det främsta ansvaret för att se till att föreningen fungerar och arbetar mot Tamams syfte och mål.
LEDAMOT
Som vi skrivit ovan så bestämmer styrelsen själva vilka ansvarsområden som ska finnas i styrelsen. Det innebär att ditt ansvar i styrelsen kan se olika ut beroende på vad du är intresserad av. Det kan till exempel handla om att starta upp en ny grupp, att ansvara för att uppdatera sociala medier, att rekrytera frivilliga etc. 
KASSÖR
Som kassör ansvarar du bland annat för att betala ut pengar till frivilliga som lagt ut pengar i verksamheten, du ansvarar för bokföring och du ansvarar för att uppdatera resten av styrelsen om hur ekonomin ligger till. 
Det är superkul att vara med i Tamam där du kan vara med att ordna roliga aktiviteter för ungdomar, träffa nya vänner och lära dig mer om ideellt engagemang och föreningsliv!
Välkommen att höra av dig med dina frågor! Hoppas vi hörs! 

Minsta åtagande

Mariestad men det går att göra på distans.

När och var sker uppdraget

Mariestad men det går att göra på distans.

Ändamål

Uppgifter

Åtagande

  • När

    Dag, helg

  • Typ av uppdrag

    Kontinuerligt uppdrag

Spara

Senaste uppdragen