HiSUS- Unga Hörselskadade i Stockholms Stad — Stockholm

Var med och engagera dig hos unga hörselskadade i Stockholm!

Spara

Beskrivning

Nu letar vi efter volontärer som vill engagera sig i vår rörelse för ett mer tillgängligt samhälle för unga med hörselskada! Häng med oss till Järvaveckan, sitt med i vår styrelse, eller varför inte jobba som ledare i vår verksamhet?

Vi söker framförallt dig som brinner för tillgänglighetsfrågor och vill engagera sig i vårt intressepolitiska arbete, exempelvis genom att sitta med i styrelsen, genomföra föreläsningar eller lobba vid Järvaveckan. Förutom vårt intressepolitiska arbete arbetar vi också med att skapa trygga mötesplatser där unga med hörselskada ges möjlighet att umgås på lika villkor samt träffa andra personer i liknande situation som en själv. 

Vi har ett brett utbud av aktiviteter varje vecka där vi anordnar allt mellan häng på ungdomsgård, till mer utåtriktade aktiviteter såsom laserdome och Prison Island. Vi har även flera läger som vi anordnar varje år, som brukar vara väldigt populära. 

Både du som vill engagera dig intressepolitiskt, och du som vill vara med att skapa mötesplatser är väldigt välkommen att höra av dig!

P.s. Det är en stor bonus om du själv har en hörselskada och/eller har erfarenhet av hörselskada, dövkultur eller teckenspråk.

Minsta åtagande

Helt upp till dig! Vid styrelsearbete, räkna med 1 ggr/månad i övrigt styr du själv omfattningen på ditt engagemang.

När och var sker uppdraget

Beror på vilket uppdrag du tar dig an, eller inom vad du engagerar dig inom.

Tillgänglighet

Vi är en förening för hörselskadade, och försöker alltid anpassa vår verksamhet till de deltagare vi har. Eftersom vi rör oss runt på olika platser så är det svårt att garantera att alla anpassningar alltid finns, men däremot så har vi god erfarenhet av både fysiska anpassningar såväl som anpassningar för NPF, och hittills har vi aldrig behövt neka någon p.g.a. funktionsnedsättning. Vi har bland annat haft kanslipersonal med NPF, blindhet, synskada, hörselskada samt ledare med olika funktionsnedsättningar.

Ändamål

Uppgifter

Åtagande

  • När

    Dag, helg, kväll

  • Typ av uppdrag

    Kontinuerligt uppdrag

Spara

Senaste uppdragen