Fryshuset, Barn till ensamma mammor, Göteborg — Göteborg

Vi rekryterar nya volontärer för att skapa positiva barndomsminnen.

Spara

Beskrivning

Barn till ensamma mammor erbjuder kostnadsfria aktiviteter, utbildningar och stöd till ensamstående mammor och deras barn i åldrarna 0–18 år som lever i ekonomisk eller social utsatthet. Vi jobbar med konkret stöd för dessa familjer men också med att sätta en guldkant på vardagen för dessa barn och ungdomar. Vi vill även ge våra deltagare verktyg för att påverka, förändra och reflektera över sin livssituation samt möjligheten till möten med vuxna positiva förebilder.
 
Om uppdraget
Våra volontärer finns på plats som förebilder och stöd för både barn, mammor och personal under våra aktiviteter. Vi anordnar ett stort utbud av träffar i våra lokaler på Fryshuset och ett stort spann av aktiviteter och utflykter på andra platser. Det kan vara fysiska aktiviteter som sporter, dans och akrobatik, men även kulturupplevelser, pyssel, musik och lek. Ibland bjuder vi in externa aktörer som en trollkarl, konstnär eller danspedagog. Allt vi erbjuder är utifrån våra medlemmars önskemål och behov.  På grund utav utsattheten som många i vår målgrupp upplever så har många av dessa barn inte möjlighet att delta i fritidsaktiviteter och andra sammanhang där gemenskap och relationer kan skapas och vänskapsband knyts.
 
Vi vill även stå redo att växla upp för att möta de många människor som är på flykt i samband med Ukraina-krisen. Över 4 miljoner flyktingar har sökt skydd i grannländer men också i övriga delar av världen och 90 procent av de på flykt är barn och kvinnor. I och med detta är vi på jakt efter nya volontärer som kan stötta verksamheten, där ett extra fokusområde kan komma att bli stöttning i att möta de människor vi eventuellt tar emot som är på flykt från kriget. Därför ser vi gärna att du som söker detta uppdrag är flexibel i ditt volontärsuppdrag och redo att aktivera dig vid snabba ändringar utifrån verksamhetens behov. Vi önskar också att du gärna talar ukrainska eller är flerspråkig och kan stötta med översättning, kommunikation eller informationsbitar kopplat till målgruppen och verksamheten. 

Inför uppdraget kommer du få gå igenom en intervju, och känns det bra och du vet att du kan vara aktiv minst en gång i månaden under ett års tid, så går vi vidare och gör utdrag ur belastningsregistret innan träff med barnen.
Därefter börjar din roll som volontär där du får bidra som en trygg vuxen till en finare framtid för barnen i länet.

Minsta åtagande

Minst 10 tillfällen under ett års tid.

När och var sker uppdraget

Träffar och aktiviteter sker utefter verksamhetens behov på Fryshuset och runt om i Göteborg.

Ändamål

Uppgifter

Åtagande

  • När

    Dag, helg, kväll

  • Typ av uppdrag

    Kontinuerligt uppdrag

Spara

Senaste uppdragen

PRO Högalid

Musikälskande samordnare

  • Äldre
  • Social gemenskap
  • Upplysning och folkbildning
Plats Stockholm
Fjärrarbete På distans