Brottsofferjouren, Södertälje — Södertälje

Vi söker stödpersoner till Brottsofferjouren Södertälje! Uppstart september 2024

Beskrivning

OBS! Digital grundutbildning påbörjas i september 2024, grundutbildningen ges digitalt men obligatoriska träffar sker på plats i Södertälje. 

Vill du hjälpa brottsutsatta, vittnen och anhöriga? Just nu söker vi på Brottsofferjouren i Södertälje stödpersoner till vår verksamhet! Våra stödpersoner är medmänniskor som hjälper utsatta komma vidare både emotionellt och praktiskt efter ett brott. Att ha någon att prata med, och berätta om vad man utsatts för kan vara avgörande för bearbetning av händelsen. 

Vad gör en stödperson?
Som stödperson på Brottsofferjouren ger du medmänskligt stöd till brottsutsatta, vittnen och deras anhöriga ett par timmar i månaden via telefon. Stödpersonens uppgift är att ta kontakt med brottsutsatta för att lyssna, stötta, informera och vägleda. Du informerar exempelvis om rättsprocessen och möjlighet till ersättning. Du ger stöd och information inför eller under polisanmälan, polisförhör och rättegång.

Vi önskar att du:
  • Är en god lyssnare och har stor förmåga till empati 
  • Delar vår antirasistiska värdegrund om jämlikhet och jämställdhet 
  • Deltar på volontärmöten och fortbildningar

Att vara volontär hos Brottsofferjouren är spännande, lärorikt och meriterande och här får du möjlighet att göra stor skillnad för utsatta medmänniskor. Du blir även del av en väldigt fin gemenskap, tillsammans med våra anställda och volontärer. Hos oss är alla välkomna att söka och vi värdesätter de unika egenskaper och erfarenheter som varje enskild individ besitter.

En stor del av våra ärenden är kvinnofridsärenden, brinner du extra för det är det ett plus. 
Du får givetvis all nödvändig utbildning gratis och under din tid som volontär erbjuder vi kontinuerlig handledning och fortbildning.

Minsta åtagande

4 timmar i månaden

När och var sker uppdraget

Stödpersonerna ringer från vårt kontor på Köpmangatan 3 i Södertälje, eller hemifrån.

Tillgänglighet

Uppdraget kan utföras hemifrån men delar av grundutbildningen sker på plats i Södertälje

Ändamål

Uppgifter

Åtagande

  • När

    Dag, helg, kväll

  • Typ av uppdrag

    Kontinuerligt uppdrag