Barn och unga i Sverige (BUS) — Kalmar

VI SÖKER VOLONTÄRER TILL SOMMAREN 2023

Det här uppdraget går inte att anmäla sig till längre.
Spara

Beskrivning

Vi söker volontärer till sommaren 2023. Vi söker dig som vill vara med och bidra till att barn och unga får ett meningsfullt sommarlov.
Under sommarlovet driver vi tillsammans med vår lokalförening BUS Kalmar projektet "Berga för alla" i stadsdelen Berga i Kalmar. Projektet är finansierat av Kalmar kommun genom potten "Ett Kalmar för alla".

Om oss
BUS - Barn och unga i Sverige är en ideell organisation som arbetar för att motverka psykisk ohälsa och aktivt främja psykisk hälsa bland barn och unga, en ökad och bättre integration samt ett samhälle för alla. Vi är en växande riksorganisation med för tillfället fyra lokalföreningar. Vi finns för tillfället i Kalmar, Växjö, Tranås och på Öland.
Som organisation driver vi en stödverksamhet som stöttar barn och unga vi kommer i kontakt med på olika sätt. Vi driver också Rainbow House - Kalmar som är en mötesplats för unga HBTQIA+ personer i Kalmar. Utöver det arrangerar vi också spontana aktiviteter och föreläsningar. Läs gärna mer om oss på www.bus.nu

Om uppdraget
Vi söker nu volontärer som vill ge av sin tid och vara med i vårt sommarlovsprojekt som vi kallar "Berga för alla". Det är ett projekt som är tänkt att arrangera spontana aktiviteter i stadsdelen Berga under sommarlovet 2023. 
Vi söker dig som vill vara med och hålla i våra aktiviteter och vara en trygg vuxen medmänniska. Som volontär är du med och plockar fram, håller i aktiviteter och plockar undan tillsammans med andra volontärer.

Vi kommer arrangera totalt 5 aktiviteter. Aktiviteterna är alltid på lördagar på eftermiddagen, cirka mellan 16-18. 
Datumen för aktiviteterna är: 8/7, 15/7, 29/7, 12/8 och 26/8.

Alla aktiviteter hålls i Bergaparken bortsett från lördagen den 15/7, då vi ska genomföra en utflykt till Eketorps Borg på Öland. Detta blir alltså en heldag. Mer information ges i samband med start av uppdrag. 

Projektet kommer avslutas lördag 26/8 med en stadsdelsdag, fylld av olika aktiviteter och evenemang i bergaparken. Denna dagen blir också en heldag.

OBS: Du förväntas inte vara med vid alla tillfällen. Om du enbart kan ett tillfälle är också det välkommet. Du engagerar dig så mycket som du kan och vill.

Låter det intressant? Har du lite tid att avvara under sommarlovet?
Skicka en intresseanmälan så återkommer vi så snart vi kan!

När och var sker uppdraget

Vi kommer arrangera totalt 5 aktiviteter. Aktiviteterna är på lördagar. Följande datum är aktuella: 8/7, 15/7, 29/7, 12/8 och 26/8. Aktiviteterna hålls i Bergaparken mellan 16-18 cirka, det tillkommer cirka 1 timme i förberedelsetid och efterarbete (städ). Lördag 15/7 kommer vi genomföra en utflykt till Eketorps Borg på Öland, detta blir en heldag, cirka tider är 09-17.30 (kan ändras) Lördag 26/8 kommer vi genomföra en stadsdelsdag. Detta blir också en heldag. Tider för dagen är 11-17. Förutom detta kommer det vara förberedelse- och efterarbete. Exakta tider kommer närmare dagen. Uppdraget genomförs i stadsdelen Berga i Kalmar. Exakta tider och plats kommer vi överens om.

Ändamål

Uppgifter

Åtagande

  • När

    Dag, helg, kväll

  • Typ av uppdrag

    Kontinuerligt uppdrag

Spara

Senaste uppdragen