Rädda Barnen, Stockholmsdistriktet — Stockholm

Vill du göra skillnad för barn på flykt?

Spara

Beskrivning

Beskrivning
Rädda Barnen söker dig som brinner för barns rättigheter och vill göra skillnad för barn på flykt. Till detta uppdrag söker vi dig som vill hjälpa till på ett av Migrationsverkets ankomstboenden, där det finns stora behov av aktiviteter för barn i alla åldrar. Du kommer vara en viktig del i att bygga upp den nystartade verksamheten. I uppdraget ingår att tillsammans med andra volontärer ansvara för en barnvänlig plats, planera och utföra olika aktiviteter i samverkan med andra aktörer i närområdet och se till att vi alltid har ett barnrättsperspektiv. Du får en grund- och vidareutbildning inom det du behöver för att starta igång uppdraget. 

Rädda Barnen som organisation
Rädda Barnen är en av 29 medlemsorganisationer inom Internationella Save the Children och tillsammans är vi verksamma i mer än 120 länder. Rädda Barnen kämpar för barns rättigheter, vi väcker opinion och stöder barn i utsatta situationer – i Sverige och i världen. Vi ser en värld som tillgodoser varje barns rätt till liv och utveckling, trygghet och skydd och rätt till delaktighet. Vårt uppdrag är att verka för och inspirera till konkreta förbättringar i hur barn behandlas och att uppnå omedelbara och bestående förändringar i deras liv.

Volontär
Du som är volontär bemannar ett lekrum för yngre barn, håller i utomhusaktiviteter eller hjälper ungdomar att hitta till olika verksamheter i området. Vi ser gärna att du kan lägga ner 4-8 timmar per månad, vilket innebär 2-4 pass då varje pass är två timmar långa.  

Volontärsamordnare
Som ideell volontärsamordnare har du en ledande roll på en av våra barnvänliga platser. Du är med och planerar hur verksamheten ska utformas och är kontakten mellan volontärer och anställda på Rädda Barnen, som hela tiden stöttar dig i ditt uppdrag. Vi ser gärna att du kan lägga ner 6-10 timmar per månad. 

Beställ gärna ditt belastningsutdrag redan när du söker uppdraget, blanketten för övrigt arbete med barn.

Minsta åtagande

4 timmar per månad

När och var sker uppdraget

Grundutbildningen sker på vårt kontor i Alvik strand. Datum: 16 juni kl 18:00-21:00 på Gustavslundsvägen 141. Uppdraget sker sedan vid ett boende nära Telefonplan. Verksamheten är öppen några dagar i veckan på dag- och kvällstid.

Tillgänglighet

Ändamål

Uppgifter

Åtagande

  • När

    Dag, helg, kväll

  • Typ av uppdrag

    Kontinuerligt uppdrag

Spara

Senaste uppdragen