Västerhaninge sjöscoutkår — 2 platser

Vill du ha världens roligaste uppdrag? Bli sjöscoutledare!

Det här uppdraget går inte att anmäla sig till längre.
Spara

Beskrivning

Att vara ledare i sjöscouterna är både roligt och ansvarsfullt. Det handlar främst om att göra aktiviteter med scouterna i din grupp. Att ge unga möjlighet att utvecklas och växa är viktigare än att genomföra en aktivitet korrekt. Som scoutledare är du stödjande och lyssnande. Du har ett schysst bemötande, skapar trygghet i gruppen och ger alla chans att utvecklas efter sina förutsättningar.

Kåren har under det senaste året vuxit och allt fler barn och unga vill bli sjöscouter. Inför vårterminen söker vi nu fler ledare till våra avdelningar.

Du blir en del av ett ledarteam som leds av en avdelningsledare. Avdelningarna har scoutaktiviteter en gång i veckan och genomför några dagsutflykter/övernattningar/helgseglingar varje termin. Som ledare vill vi att du ska du delta på dessa i möjligaste mån. Avdelningens ledarteam ansvarar gemensamt för att det görs ett terminsprogram och genomför programmet. Ledarteamet har också ansvaret för kontakten med barnens föräldrar, att närvaro rapporteras och att avdelningen interagerar med övriga i kåren. Den ansvariga avdelningsledaren tar extra ansvar för att uppgifterna fördelas såsom planering, säkerhet, ekonomi, medlemskap och administration.

Vi förväntar oss inte av ledarna i kåren att de ska kunna allt – vi jobbar i team och lär av varandra och där någon är duktig på segling är någon annan duktig på lekar, friluftsliv eller sjukvård.

Vi erbjuder dig kostnadsfri ledarutbildning, där du börjar med att gå kursen Trygga Möten och därefter Leda scouting och och SjöLU (sjöscoutledarutbildning). Om du fortsätter som ledare finns sedan ett stort utbud av fortsättningsutbildningar.

Vi kräver att du blir medlem (för att försäkringar ska gälla), visar registerutdrag ur belastningsregistret och går kursen Trygga möten i samband med att du börjar som ledare hos oss.

Välkommen att anmäla intresse!

Minsta åtagande

3-4 kvällar per månad, samt en dagsutflykt och några helger med aktiviteter, samt tid för planering. Tillkommer också 3 timmar för kursen "Trygga möten" och en heldag för introduktionskursen "Leda scouting". Positivt om du också vill delta när vi gör iordning båtarna för sommaren och vintern.

När och var sker uppdraget

I huvudsak i Östnora som ligger i södra delen av Haninge kommun precis norr om Nynäshamn. Uppdraget gäller till att börja med vårterminen 2024. Om du trivs efter våren 2024 hoppas vi att du stannar som ledare hos oss.

Platser

  • Haninge
  • Nynäshamn

Ändamål

Uppgifter

Åtagande

  • När

    Helg, kväll

  • Typ av uppdrag

    Kontinuerligt uppdrag

Spara