Äldrekontakt — Gävle

Vill du hjälpa äldre från ensamhet till fikabord i Gävle? Bli volontärchaufför hos Äldrekontakt och i vår fikagrupp i Gävle.

Det här uppdraget går inte att anmäla sig till längre.
Spara

Beskrivning

Äldrekontakt ordnar fikaträffar för äldre runtom i Sverige som bor ensamma och inte har så mycket kontakt med släkt och vänner. Värdfamiljer bjuder hem de äldre på fika och en liten pratstund. Vi ser nu över möjligheten att starta en fikagrupp i Gävle och hoppas just du vill vara med oss.

Äldrekontakt söker nu volontärer med egen bil som kan hjälpa ett par 80-åriga pigga fikagäster att komma ut och träffa nya vänner genom att skjutsa till dessa fikaträffar. Gästerna är pigga och klara men har svårt att ta sig ut själva på ålderns höst. Ditt uppdrag är att hämta gästen i sitt hem, köra hen till fikaträffen, fika och umgås tillsammans för att sedan köra och se till att hen kommer säkert hem.

Våra fikaträffar är en efterlängtad paus från en annars ensam vardag, det innebär att få lära känna andra i samma situation och få nya vänner. Träffarna bjuder på småprat, skratt och berättelser över en kopp kaffe. Genom att bli volontär kan du förändra livssituationen för någon som sällan kommer utanför dörren för att umgås och ha kul. 

Minsta åtagande

Träffarna schemaläggs en gång i halvåret och du skriver upp dig på datum då du har möjlighet att skjutsa. Som chaufför kör du ca 3 gånger per termin, du är också med på fikaträffarna som stöd till gästerna.

När och var sker uppdraget

Fikaträffarna som du skjutsar till äger rum hos olika värdfamiljer i Gävle med omnejd. Detta sker en söndag i månaden och du är också med och fikar och umgås under två timmar, kl 15.00-17.00.

Ändamål

Uppgifter

Åtagande

  • När

    Dag, helg

  • Typ av uppdrag

    Kontinuerligt uppdrag

Spara

Senaste uppdragen