Rädda Barnen, riksförbundet — Sundsvall

Vill du hjälpa barn med läxor i Sundsvall?

Spara

Beskrivning

Vill du göra skillnad för barn? 
Vill du stötta barn med läxorna? 
Har du tid några gånger i månaden? 
Rädda Barnen söker dig som brinner för barns rättigheter och vill göra konkret skillnad för barn i Sundsvall. Till detta uppdrag söker vi dig som vill hjälpa till med läxläsning i Sundsvall.
 
Rädda Barnen som organisation  
Rädda Barnen kämpar för barns rättigheter, vi väcker opinion och stöder barn i utsatta situationer – i Sverige och i världen. Vi finns på plats i Sverige och 119 andra länder och arbetar för alla barns självklara rätt att överleva, utvecklas och växa upp i trygghet. Vårt uppdrag är att verka för och inspirera till konkreta förbättringar i hur barn behandlas och att uppnå omedelbara och bestående förändringar i deras liv. Här och nu för framtiden förändrar vi barns liv – för att trygga barn blir trygga vuxna. Att rädda barnen är att rädda världen.

Uppdraget som volontär
Som volontär kommer du att, tillsammans med andra volontärer, hjälpa mellanstadieelever med deras läxor. Uppdraget kan innefatta alltifrån matematiska ekvationer till språkträning, men uppdraget kräver inga speciella förkunskaper, utan vi hjälps åt och stöttar varandra.
Inför uppstart får du en grundutbildning och därefter erbjuds du som volontär löpande utbildningar under uppdragets gång. Vi ser gärna att du kan vara med på ca 2 pass i månaden, och varje pass är 2 h långt.
I dagsläget söker vi främst volontärer till läxläsningen på torsdagskvällar mellan kl.18:00-20:00, men du är varmt välkommen att höra av dig även om du är intresserad av att engagera dig på andra tider.
Beställ gärna ditt belastningsutdrag redan när du söker uppdraget, blanketten för övrigt arbete med barn.

Minsta åtagande

Vi önskar att du engagerar dig kontinuerligt under terminerna. Gärna minst 2 ggr i månaden.

När och var sker uppdraget

Uppdraget sker i Sundsvall. Verksamheten är öppen 1 gång i veckan.

Tillgänglighet

Ändamål

Uppgifter

Åtagande

  • När

    Kväll

  • Typ av uppdrag

    Kontinuerligt uppdrag

Spara

Senaste uppdragen