Djurens Rätt

Vill du leda arbetet för djurs rättigheter i din hemkommun?

Det här uppdraget går inte att anmäla sig till längre.
Spara

Beskrivning

Djurens Rätt arbetar för en värld där djur respekteras som kännande individer med rätt till sina egna liv. Vi jobbar för de djur som är flest och har det sämst genom att informera allmänheten, bilda opinion och sedan föra fram medborgarnas åsikter till makthavarnas dörr. 

Just nu söker vi lokala aktivitetskoordinatorer som kan driva arbetet lokalt på flera platser i Sverige. Är du en av dem?

Som lokal aktivitetskoordinator är du representant för Djurens Rätt och har till uppgift att organisera det ideella engagemanget i din hemkommun. Du koordinerar Djurens Rätts påverkansarbete på det lokala planet och är teamledare för de lokala volontärerna. Du är också den person som andra intresserade i första hand hör av sig till om de vill engagera sig eller har frågor rörande vad som händer i kommunen inom Djurens Rätt. 

Exempel på aktiviteter:
 • arrangera ett sommarturnéstopp i din kommun
 • utmana en lokal restaurang att ta fram en vegansk rätt på sin meny
 • skriva och skicka in en insändare till den lokala tidningen
 • upprätta en dialog med kommunpolitiker kring att öka andelen växtbaserat i kommunala verksamheter.

Uppdraget sker på ideell basis i nära samverkan med volontärsamordnare, andra specialister inom Djurens Rätt, samt andra volontärer i ditt närområde. Du får utbildning och coachning inom ditt uppdrag och möjligheten att medverka på fortbildning, kickoffer och andra träffar inom organisationen.

Varmt välkommen med din ansökan! Rekryteringen påbörjas under 
hösten 2022.
Obs! För att vara lokal aktivitetskoordinator behöver du vara medlem i Djurens Rätt. Det blir du enkelt på vår hemsida!

Minsta åtagande

Du åtar dig uppdraget som lokal aktivitetskoordinator i minst ett år och genomför minst 6 aktiviteter per år. Exempel på en aktivitet kan vara att skriva en insändare, eller att anordna ett sommarturnéstopp. Du håller dig uppdaterad genom att logga in på kommunikationsplattformen Slack minst en gång i veckan.

När och var sker uppdraget

Uppdraget utförs i din hemkommun. En gång om året håller Djurens Rätt rikskonferens där vi gärna ser att samtliga lokala aktivitetskoordinatorer deltar.

Tillgänglighet

Som lokal aktivitetskoordinator får du hjälp och stöd av volontärsamordnare och annan personal på Djurens Rätt. Du har rätt till de anpassningar du behöver för att kunna utföra ditt uppdrag.

Ändamål

Uppgifter

Åtagande

 • När

  Dag, helg, kväll

 • Typ av uppdrag

  Kontinuerligt uppdrag

Spara

Senaste uppdragen

Svenska Djurambulansen

Stockholm - Schemakoordinator

 • Djur och natur
Plats Botkyrka, Danderyd, Ekerö och 23 andra platser
Fjärrarbete På distans