Klimatriksdagen

Vill du lyfta Klimatriksdagen i sociala medier?

Spara

Beskrivning

Biträdande sociala medier-redaktör
Vi söker dig som vill bidra till ökat klimatengagemang genom bra och effektiv kommunikation i sociala medier.
Klimatriksdagen finns på Facebook, Instagram, YouTube och Twitter. Som sociala medier-redaktör gör du inlägg om föreningens aktuella arbete och producerar content i de olika kanalerna, i nära kontakt med övriga i kommunikationsgruppen, styrelsen eller något av våra utskott. Till din hjälp har du vår grafiska profil och olika digitala verktyg. 
Klimatriksdagen är en ideell förening som ingår i den breda klimatrörelsen. Vi arbetar med att samla in, utveckla och föra ut klimatförslag från folket för att få en svensk klimatpolitik som uppfyller det vi lovat i Parisavtalet om klimatet från 2015. Föreningen är partipolitiskt och religiöst obunden. Vi har ideellt verkande arbetsgrupper som utvecklar program och rapporter utifrån de förslag som vi samlat in. Vi har kontakt med ett 70-tal lokala klimatgrupper som driver på för klimatomställning i sina kommuner. Vi deltar i forskarsamarbeten och genomför seminarier och kampanjer för att driva på i klimatpolitiken.
Varje valår sedan 2014 har vi organiserat en folkriksdag för klimatet. För 2023 och 2024 lanserar vi en kampanj och ett projekt som går under namnet Stärk medborgarkraften i klimatpolitiken. Vår hemsida och våra sociala medier blir nyckelarenor för det arbetet. Vi siktar också på att genomföra en ny folkriksdag våren 2025.
Beräknad tidsåtgång är minst 2 tim/vecka.

Det är viktigt att du delar våra grundvärderingar om att klimatkrisen är allvarlig och mycket viktig att åtgärda på ett rättvist och demokratiskt sätt.

Minsta åtagande

I genomsnitt minst 2 tim/vecka

När och var sker uppdraget

Flexibel tidsplanering i samråd med kommunikationsansvarige.

Tillgänglighet

Insatsen sköts via egen dator i hemmet eller på egen arbetsplats.

Ändamål

Uppgifter

Åtagande

  • När

    Dag, helg, kväll

  • Typ av uppdrag

    Kontinuerligt uppdrag

Spara

Senaste uppdragen

Rädda Barnen Gävleborg

Läxhjälp Bollnäs

  • Barn och ungdom
  • Social gemenskap
  • Mänskliga rättigheter
Plats Bollnäs