Uppsala Stadsmission — Uppsala

Vill du minska matsvinnet och skapa en mänskligare stad?

Spara

Beskrivning

Uppsala Stadsmission delar varje vecka ut ca 300 matkassar till Uppsalabor som har svårt att få ekonomin att gå ihop. Maten som delas ut skänks av olika butiker för att sedan hämtas och till sist packas om av våra volontärer på vår Matcentral. På så sätt minskar vi både matsvinnet och ser till att maten hamnar hos de som bäst behöver den. 
Många händer behövs för detta viktiga jobb, vi söker därför fler volontärer. Som volontär behöver du kunna ställa upp dagtid en dag i veckan, löpande. 

Du blir en del av ett glatt gäng där samarbete och en trygg arbetsmiljö är extra viktigt!
Här kan du också läsa mer om verksamheten Matkassen

Minsta åtagande

Det tar ett tag att lära sig uppdraget, vi söker därför volontärer som vill engagera sig under en längre period, gärna minst 6 månader eller mer. Du lovar upp dig på en dag i veckan, samma dag varje vecka, då du är på plats. Detta för att alla dagar ser lite olika ut och det är mycket lättare att komma in i rutinerna om du är på plats samma dag varje vecka.

När och var sker uppdraget

Uppdraget sker på vardagar. Som volontär inom sorteringen tar du hand om den mat som hämtats från butikerna, sorterar upp den och packar den i matkassar för utlämning senare samma dag. Uppdraget börjar ca 9.45 och sträcker sig till ca 14.30. Lokalen där arbetet sker ligger i Svartbäcken.

Ändamål

Uppgifter

Åtagande

  • När

    Dag

  • Typ av uppdrag

    Kontinuerligt uppdrag

Spara

Senaste uppdragen