Brottsofferjouren Nacka-Tyresö-Värmdö — Stockholm

Vill du stötta brottsutsatta, vittnen och anhöriga- bli volontär i Brottsofferjouren!

Det här uppdraget går inte att anmäla sig till längre.
Spara

Beskrivning

Vi söker fler volontärer till vår brottsofferjour

Vi söker dig som har tid över och som vill göra skillnad för dina medmänniskor. Det krävs ingen speciell bakgrund eller utbildning utan det viktigaste är hur du är som person. Vi ser gärna att våra volontärer har olika bakgrund, ålder och erfarenheter. Lämpliga egenskaper är bland annat att vara empatisk, engagerad och en god lyssnare.

Som volontär i Brottsofferjouren Nacka-Tyresö-Värmdö tar du kontakt med brottsutsatta, vittnen och anhöriga via telefon för att erbjuda medmänskligt stöd samt information, du utför ditt uppdrag från jouren som ligger på Bergsundsgatan 10, Stockholm, närmsta t-bana är Hornstull.

Vi söker i första hand flerspråkiga volontärer till vår verksamhet. För närvarande söker vi dig som talar svenska samt arabiska, svenska samt persiska, svenska samt somaliska och svenska samt tigrinja. Du behöver vara minst 21 år. 

Som volontär hos oss får du:

 
  • En grundutbildning samt regelbunden vidareutbildning och handledning i uppdraget.
  • Möjlighet att delta i samverkan med andra organisationer och myndigheter, delta på föreläsningar, informationsinsatser och konferenser
  • En meningsfull fritid
  • Meriterande erfarenheter

Alla våra volontärer erbjuds fortlöpande handledning och fortbildning.

Nästa utbildning för blivande volontärer är mellan den 5- 19 februari, utbildningen är på totalt 30 studietimmar och hålls både digitalt och på plats i lokal centralt i Stockholm. 

Utbildningen innehåller bland annat två heldagar i konferenssal centralt i Stockholm, dessa dagar är söndag den 5 samt söndag den 19 februari, mellan kl: 09.00-16:00, och då håller vi till i konferenssal centralt i Stockholm. 

Minsta åtagande

Du behöver kunna avsätta minimum 6 timmar/månad, fördelat på två pass. Du behöver också ha möjlighet att delta i 30 timmars grundutbildning, samt fortbildningar och vi söker dig som kan tänka sig stanna i vår verksamhet under minst ett år.

När och var sker uppdraget

Som volontär i Brottsofferjouren Nacka-Tyresö-Värmdö utför du ditt uppdrag från jouren på Bergsundsgatan, vid Hornstull.

Tillgänglighet

Ändamål

Uppgifter

Åtagande

  • När

    Dag, helg, kväll

  • Typ av uppdrag

    Kontinuerligt uppdrag

Spara

Senaste uppdragen