Brottsofferjouren Nacka-Tyresö-Värmdö — Stockholm

Vill du stötta brottsutsatta, vittnen och anhöriga- bli volontär i Brottsofferjouren!

Det här uppdraget går inte att anmäla sig till längre.
Spara

Beskrivning

Vi söker fler volontärer till vår brottsofferjour

Vi söker dig som har tid över och som vill göra skillnad för dina medmänniskor. Det krävs ingen speciell bakgrund eller utbildning utan det viktigaste är hur du är som person. Vi ser gärna att våra volontärer har olika bakgrund, ålder och erfarenheter.

Som volontär i Brottsofferjouren Nacka-Tyresö-Värmdö tar du kontakt med brottsutsatta, vittnen och anhöriga via telefon för att erbjuda medmänskligt stöd samt information, du utför ditt uppdrag från jouren som ligger på Bergsundsgatan 10, Stockholm, närmsta t-bana är Hornstull.

Vi ser gärna flerspråkiga volontärer till vår verksamhet, för att kunna erbjuda alla våra stödsökanden ett likvärdigt stöd. Du behöver vara minst 21 år. 

Som volontär hos oss får du:

 
 • En grundutbildning (30 timmar) samt regelbundna fortbildande insatser
 • Möjlighet att delta i samverkan med andra organisationer och myndigheter, delta på föreläsningar, informationsinsatser och konferenser
 • En meningsfull fritid
 • Meriterande erfarenheter

Alla våra volontärer erbjuds fortlöpande handledning och fortbildning.

Nästa utbildning för blivande volontärer är startar  24 september och pågår till och med den den 15 oktober, utbildningen är på totalt 30 studietimmar och hålls både digitalt och på plats i lokal centralt i Stockholm. 

Söndagen den 24 september samt söndagen den 15 oktober är det heldagspass mellan kl:09:00-16:00, då sker utbildningen på plats i konferenssal centralt i Stockholm. Du behöver kunna närvara dessa dagar för att bli godkänd på utbildningen.

Minsta åtagande

Du behöver kunna avsätta minimum 6 timmar/månad, fördelat på två pass. Du behöver också ha möjlighet att delta i 30 timmars grundutbildning, samt fortbildningar och vi söker dig som vill stanna i vår verksamhet under minst ett år.

När och var sker uppdraget

Som volontär i Brottsofferjouren Nacka-Tyresö-Värmdö utför du ditt uppdrag från jouren på Bergsundsgatan, närmsta t-bana Hornstull.

Tillgänglighet

Ändamål

Uppgifter

Åtagande

 • När

  Dag, helg, kväll

 • Typ av uppdrag

  Kontinuerligt uppdrag

Spara

Senaste uppdragen

Skog och Ungdom Väst

Nya medlemmar till vår styrelse

 • Barn och ungdom
 • Djur och natur
Plats Ale, Alingsås, Bengtsfors och 46 andra platser
Fjärrarbete På distans