Stockholms Makalösa Föräldrar — Stockholm

Vill du vara en extra mor- eller farförälder?

Det här uppdraget går inte att anmäla sig till längre.
Spara

Beskrivning

Många av familjerna som söker sig till Stockholms Makalösa Föräldrar är ensamstående på heltid och de har ofta inget nätverk som kan hjälpa och avlasta med vardagen. Barnen har inte heller andra vuxna i sin närhet och föräldrarna kämpar för att räcka till och få ihop vardagspusslet. Därför söker vi  extra mor/farföräldrar som vill umgås med barnen någon gång i veckan under en längre period.
​Som en extra mor/farförälder får du möjlighet att umgås med de små och fylla på med mycket skratt och lek, se barnen växa och följa deras utveckling. Genom att umgås med familjen på ett kontinuerligt sätt får du en speciell plats i deras liv och förutom att bidra som en betydelsefull vuxen får du en vänskap som kan pågå och utvecklas länge. Helt enkelt en spännande resa där även du själv får ett socialt utbyte och skapar gemenskap! 
Genom att skapa möten mellan en trygg extra mor/farförälder och barn som lever med en ensamstående förälder kan nya relationer utvecklas. Att engagera sig ideellt på detta sätt kan betyda allt för en familj som behöver avlastning, nytt umgänge och stöd. Du får möjlighet att skapa ett nytt sammanhang i ditt liv samtidigt som du kan förmedla kunskap om olika saker och dina egna livserfarenheter, läsa böcker och prata gamla minnen tillsammans med barnen. Vem vet, kanske får även du lära dig något nytt av barnen också? 
Stockholms Makalösa Föräldrar är en förening vars syfte är att stärka och synliggöra ensamstående föräldrar och deras barn. 
För att motverka ensamhet och social isolering ordnar Stockholms Makalösa Föräldrar aktiviteter och mötesplatser där ensamstående och deras barn kan träffas. Vi hjälper till att bygga sociala nätverk och ger möjlighet att känna gemenskap. Att tillhöra ett nätverk och ha trevligt tillsammans är viktigt!

Minsta åtagande

När och om en relation skapas så kan familjen och volontären själva bestämma hur umgängesformen ska se ut framåt och hur ofta de kommer att träffas.

När och var sker uppdraget

När och om en relation skapas så kan familjen och volontären själva bestämma hur umgängesformen ska se ut framåt och hur ofta de kommer att träffas.

Ändamål

Uppgifter

Åtagande

 • När

  Dag, helg, kväll

 • Typ av uppdrag

  Kontinuerligt uppdrag

Spara

Senaste uppdragen

ABF Norra Stockholms län

Hantverkssvenska

 • Integration och asylsökande
 • Kultur
 • Upplysning och folkbildning
Plats Solna

ABF Norra Stockholms län

Sagostunder

 • Barn och ungdom
 • Integration och asylsökande
 • Social gemenskap
Plats Solna