Våra barns klimat

Vill du vara med och kämpa för ett bättre klimat för våra barn? Vi söker styrelseledamöter till Våra barns klimat!

Spara

Beskrivning

Vill du vara med och engagera fler i klimatomställningen?
Vara med och påverka politiker och näringsliv att ta klimatmålen på allvar?
Har du tankar och idéer på hur vi kan hitta nya vägar att finansiera vårt arbete och växla upp det ideella engagemanget? Då hoppas vi att du vill kandidera till vår styrelse!

Våra barns klimat består av föräldrar och andra vuxna som vill lämna över en hållbar värld till våra barn. Vi påverkar politiken, bildar opinion och ger vuxna verktyg att engagera sig för barns rätt till en trygg framtid. Vi är politiskt och religiöst obundna och verkar i hela Sverige.

Vi tror på föräldrars kraft att påverka och vill sänka tröskeln för att agera i klimatkrisen. En växande grupp medvetna föräldrar som gör klimatsmarta val kan skapa nya sociala normer och trycka på för ett ansvarsfullt agerande från politiker och näringsliv, i linje med vetenskapen.

Våra barns klimats organisation är uppbyggd av ett litet kansli. Kansliet består av några arvoderade resurser motsvarande ungefär en heltidstjänst samt cirka 20 aktiva medlemmar. De bidrar ideellt med allt från kommunikation, politisk påverkan, ekonomi, finansiering och styrelsearbete. Det mesta av engagemanget sker på lunchraster, efter nattning eller på bussen på väg hem från jobbet – de små stunder av tid som blir över mitt i livet.

Vem skulle du kunna vara?
En pappa i Botkyrka eller en farmor i Bollnäs. Var du befinner dig spelar ingen roll, det viktiga är att engagemanget och viljan finns. Våra barns klimat är allas ansvar. Vi har styrelsemöten varje månad som tar 1-2 timmar i anspråk och utöver det tar uppdraget ett par timmar i månaden, utifrån behov och ditt engagemang.

För att organisationen ska kunna växa på ett hållbart sätt behöver vi öka vår finansiering. Därför söker vi lite extra efter någon som har kunskap och erfarenhet av insamlingsarbete och/eller finansiella samarbeten inom ideell sektor.

Låter det intressant? Skriv några rader om dig själv och varför du är intresserad. Välkommen att anmäla intresse!

Senast den 16 april behöver vi ha hört ifrån dig om du är intresserad!

Minsta åtagande

Vi har styrelsemöten varje månad som tar 1-2 timmar i anspråk och utöver det några timmar i månaden utifrån behov och ditt engagemang. Beroende på var styrelsens medlemmar befinner sig har vi mötena digitalt eller fysiskt - eller hybridmöten.

När och var sker uppdraget

De flesta av oss är mitt uppe i livet och har barn eller barnbarn vilket innebär att mycket av vårt jobb utförs när tiden finns. Med andra ord är det flexibelt när du utför dina uppgifter (förutom avtalade möten förstås) och det mesta kan göras på distans.

Ändamål

Uppgifter

Åtagande

  • När

    Dag, helg, kväll

  • Typ av uppdrag

    Kontinuerligt uppdrag

Spara

Senaste uppdragen