Röda Korset, Lidingökretsen — Lidingö

Volontär sökes till Tradera verksamhet på Röda korset på Lidingö

Det här uppdraget går inte att anmäla sig till längre.
Spara

Beskrivning

Du behövs! Frivilligt engagemang utgör själva grunden för Röda Korsets arbete. Som frivillig inom second hand med fokus på onlinehandel ansvarar du tillsammans med en annan volontär för butikens försäljning på Tradera. Överskottet från intäkterna i second hand-butikerna går till Röda Korsets hjälpverksamhet lokalt, nationellt och internationellt.

Är du intresserad av Second hand och hållbarhetsfrågor, och vill vara med och göra skillnad? Nu söker vi en engagerad frivillig som ska jobba med försäljning av Röda Korsets second hand varor via Tradera. Vi ger dig möjlighet att jobba i en internationell organisation med hållbarhetsfrågor tillsammans med vår second hand-butik i Lidingö.
Röda korset på Lidingö har många olika slags verksamheter. Vi hjälper äldre bl a med promenader, besök på äldreboende,  har utbildning i Första hjälpen. Vi har även en fin Second hand-butik och är på gång att starta upp en krisberedsskapsgrupp i nära samarbete med Lidingö Stad.
Uppgifter:
 • Urval av varor
 • Marknadsföring via sociala medier (instagram)
 • Fotografering av produkten
 • Administration i Tradera, lägga upp produkten på Tradera,  följa budgivningen, sköta kontakten med kund, sköta frakt och de frågor som kan tänkas komma upp.
 • Delta i en introduktion, webbkurser och ev. nätverksträffar.

Vi kommer sälja olika typer av varor, allt ifrån kläder till porslin, inredning etc. 
Det är meriterande om du har erfarenhet av Tradera och har ett intresse av secondhand mode, trender, design, fotografering, sociala medier och hållbarhet. 
 
Uppdraget sker på plats på Lidingö men stora delar kan skötas på distans.
Du kommer vara ansvarig för Tradera Försäljningen tillsammans med en annan person och få stöd av kretsen. Uppdraget tar c:a 5 timmar per vecka men det kan variera, stora delar kan göras på distans. 
 
Vi förutsätter att du delar Svenska Röda Korsets människosyn och humanitära värderingar. Röda Korsets grundprinciper är vägledande i allt frivilligarbete och inom ramen för uppdraget skriver du under ett tystnadslöfte och genomgår de obligatoriska utbildningarna/ introduktioner som krävs för uppdraget.  
 
Inom Svenska Röda Korset ser vi mångfald som en stor tillgång i arbetet. Människor med olika bakgrund, etnicitet, könsidentitet, ålder och funktionsvariation breddar vår kompetens och förmåga att utföra vårt uppdrag.
 
Röda Korset är världens främsta katastroforganisation och vi finns på plats före, under och efter en katastrof. Oavsett om det är en naturkatastrof, konflikt eller annan kris. Vi ska förhindra och lindra mänskligt lidande var och när det förekommer, skydda liv och hälsa och säkerställa respekt för varje människas värde, särskilt under tider av väpnad konflikt och andra nödsituationer.
 
Vi har sju grundprinciper: 
Humanitet – Opartiskhet – Neutralitet – Självständighet – Frivillighet – Enhet – Universalitet  
 
Vi förutsätter att du delar Svenska Röda Korsets människosyn och humanitära värderingar. Röda Korsets grundprinciper är vägledande i allt frivilligarbete.
 

 

Minsta åtagande

Minst fem timmar per vecka

När och var sker uppdraget

Delvis i butiken i Skärsätra och delvis hemifrån

Tillgänglighet

Ändamål

Uppgifter

Åtagande

 • När

  Dag, helg, kväll

 • Typ av uppdrag

  Kontinuerligt uppdrag

Spara

Senaste uppdragen