VOOV, Stockholm — Stockholm

Vill du hjälpa våldsutsatta och deras husdjur? Vi söker dig som vill arbeta med vår placeringsverksamhet.

Spara

Sista anmälningsdatum

2022-08-31

Beskrivning

Beskrivning
Veterinär Omtanke Om Våldsutsatta - VOOV - är en ideell förening som hjälper våldsutsatta personer att ta sig ur en våldsam relation genom att förmedla tillfälliga jourhem till deras husdjur medan den våldsutsatta befinner sig på ett skyddat boende. De flesta skyddade boenden i Sverige saknar eller har mycket begränsade möjligheter för våldsutsatta att ta med sig sitt husdjur. Vi hjälper djur och människor till en tryggare vardag genom att erbjuda jourhem, stöd och kunskap. I vår förening finns gedigen kompetens inom bland annat djurvård, våld i nära relationer och våld mot djur. Vi är verksamma genom placeringsverksamheten.

Vi söker nu förstärkning till vår placeringsverksamhet i form av ytterligare kontaktpersoner.

 • Som kontaktperson för placeringsverksamheten är du en värdefull resurs som ansvar för att ta emot förfrågningar, se till att nödvändiga avtal finns på plats för omhändertagande av djur samt svara på djurägarens frågor, via den samarbetspartner som  förfrågningen kom ifrån samt jourhem.
 • Som kontaktperson för placeringsverksamheten kommer du i kontakt med ex. kvinnojourer som i sin tur har kontakt med den våldsutsatta djurägaren och du ska därför ha kunskap om våld i nära relation. Du kommer också att komma i kontakt med de djur som ska placeras och behöver därför också ha kompetens och erfarenhet för att kunna avgöra, redan vid den initiala kontakten, om ett djur är möjligt att ta emot eller ej.
 • Då alla djur ska veterinärbesiktigas vid överlämning, underlättar det om du är utbildad veterinär eller djurskötare.
 • Det är viktigt är att du pratar och skriver svenska obehindrat. 
 • Du behöver ha körkort och bil (gärna en kombi) då vi har jourhem runt om i Mälardalen och transporterar allt från katter, burdjur samt hundar.
 
Då vi är väldigt noga med säkerheten i vårt uppdrag så är ni alltid två ute på uppdrag.

Om du är intresserad av att bli ett viktigt tillskott i vår förening, fyll i en intresseanmälan och berätta varför du söker dig till oss. 


Minsta åtagande

2 tim/vecka

När och var sker uppdraget

Uppdraget kommer till största del att utföras via telefon och mail samt i möte, inom Mälardalen, med den djurägare som vill ha vår hjälp.

Ändamål

Uppgifter

Åtagande

 • När

  Dag, helg, kväll

 • Typ av uppdrag

  Kontinuerligt uppdrag

Spara

Senaste uppdragen