Uppsala

Är du intresserad av ideellt arbete? Röda korsets ungdomsförbund i Uppsala hjälper nyanlända barn och ungdomar att komma in i samhället och just nu söker vi frivilliga som vill vara med i vår verksamhet RKUF Sport och fritid.

Plats: 
Uppsala

Vill du ha praktisk erfarenhet av bokföring, organisationsutveckling och styrelsearbete, samtidigt som du är delaktig i det spännande och givande arbetet att föra vår ideella förenings verksamhet framåt? Ta då chansen att bli TAMAM Uppsalas nya kassör!

Organisation: 
Tamam, Uppsala
Plats: 
Uppsala

Jourhavande Kompis är en rikstäckande verksamhet inom Röda korsets ungdomsförbund. Jourhavande kompis driver en chattjour dit barn och unga upp till 25 år kan vända sig med det som känns svårt och om de behöver någon som lyssnar. Hit hör ungdomar av sig med många olika livsöden och problem.

Plats: 
Uppsala

Vi söker volontärer som hemifrån, via sin dator kan göra sökningar på Internet för Hello World!s räkning! Du jobbar helt i Din egen takt, och i enbart i den omfattning Du själv har lust och möjlighet till.

Plats: 
Uppsala

Skola för Alla söker volontärer till läxhjälp två timmar i veckan inom projektet Skola för Alla! Projektets syfte är att skapa ökad integration och minskad utanförskap hos grund- och gymnasieskoleelever i Uppsala.

Plats: 
Uppsala

Om du har ett stort hjärta och vill göra en meningsfull insats kan du ingå i vårt nätverk av värdar som två gånger om året bjuder hem en grupp, cirka sex till åtta stycken, äldre gäster för en pratstund och lite fika. Våra volontärchaufförer skjutsar de äldre till ditt hem.

Organisation: 
Äldrekontakt
Plats: 
Uppsala

Do you have the interest in meeting people of all kinds? Do you like to interact with Swedes or are you curious to know more about the Swedish culture? At Erikshjälpen Second Hand shop you will have the opportunity to get to know a lot of different people.

Plats: 
Uppsala

Läkare i världen är en internationell humanitär organisation som arbetar för att alla människor ska ha lika rätt och tillgång till hälso- och sjukvård. Vi hjälper människor i utsatta situationer i Sverige och utomlands främst i form av hälso-och sjukvårdsinsatser.

Organisation: 
Läkare i Världen
Plats: 
Uppsala

Vi söker dig som två gånger i månaden eller mer kan hjälpa till i vårt språkcafé i Uppsala på onsdagar och torsdagar, eftermiddag/kväll. Vi förväntar oss då att du är där mellan 1 och 3 timmar.

Organisation: 
IOGT-NTO, Uppsala län
Plats: 
Uppsala

Rädda en hemlös katt genom att vara jourhem åt den i väntan på att katten får ett permanent hem. Du tar hand om katten som om den var din egen. Du står för mat och sand. Föreningen står för veterinärkostnader och försäkring.

Organisation: 
Föreningen Samvetet
Plats: 
Uppsala

Hej alla!

Vi är en förening som som har en delvis klar webplats och behöver hjälp med att färdigställa den.

Organisation: 
Club Lindormen RSMH
Plats: 
Uppsala

Brottsofferjouren ger varje år stöd till runt 40 000 personer i Sverige. Vill du vara en del av detta - bli stödperson!

Plats: 
Uppsala

Mattecentrum är en ideell förening som ger gratis läxhjälp i matematik till tusentals högstadie- och gymnasieelever via öppna räknestugor. Som volontär på Mattecentrum är man på plats i räknestugan och hjälper till att svara på frågor och förklarar matematiken för eleverna på plats.

Organisation: 
Mattecentrum
Plats: 
Uppsala

Fylla i en blankett, boka en läkartid eller hitta rätt i djungeln av svenska myndigheter? Många praktiska saker kan vara knepiga för vem som helst, men extra svårt för den som är ny i landet.Röda Korset i Uppsala startar därför en verksamhet som erbjuder råd och lotsning till nyanlända.

Organisation: 
Röda Korset, Uppsala
Plats: 
Uppsala

Sport och fritid är ett integrationsprojekt som går ut på att faddrar finns som ett stöd för nyanlända ungdomar som vill börja med en fritidsaktivitet i en redan existerande förening.

Plats: 
Uppsala

Vi söker workshopledare för att hjälpa oss driva vårt projekt "Uppdrag; Självkänsla" i Uppsala. Projektet är riktat mot grundskoleelever i årskurs 6 – 9 samt gymnasieelever. Du ska brinna för att diskutera och samtala med ungdomar och känner dig bekväm i att prata framför en grupp.

Plats: 
Uppsala

Organisationen ESMeralda (elev, student, mångfald) erbjuder läxhjälp på Gränbyskolan i Uppsala. Nu söker vi volontärer som kan vara en del av vårt läxhjälpsteam. Vår läxhjälpsverksamhet riktar sig i huvudsak till elever som går i årskurs 7-9, men det är både yngre och äldre elever som deltar.

Plats: 
Uppsala

Ronald McDonald Hus i Uppsala är ett "Hem hemifrån" för familjer med sjuka barn som vårdas på Akademiska sjukhuset eller Skandionkliniken. RMH är en icke vinstdrivande stiftelse och ligger på Blåsenhusgatan i Uppsala (mittemot Akademiska sjukhuset).

Plats: 
Uppsala

Glädjen att glädja andra! Gillar du att laga mat? Då kanske du är rätt person!

Ronald McDonald Hus är ett "hem hemifrån" för familjer med svårt sjuka barn. Många familjer bor på RMH under långa perioden och man spenderar mycket tid på sjukhuset tillsammans med sina barn.

Plats: 
Uppsala