Uppsala

Tillsammans med Uppsala universitet driver Volontärbyrån ett projekt som syftar till att inspirera och uppmuntra studenter i Uppsala till att engagera sig ideellt i Uppsalas föreningsliv.

Organisation: 
Volontärbyrån
Plats: 
Uppsala

Äldrekontakt ordnar fikaträffar för äldre i Uppsala som bor ensamma och inte har kontakt med anhöriga eller vänner. Värdfamiljer bjuder hem de äldre på fika och en liten pratstund.

Organisation: 
Äldrekontakt
Plats: 
Uppsala

Vi söker en ansvarsfull gruppledare till våra engagerade volontärer som hjälper ensamma äldre i Uppsala.

Organisation: 
Äldrekontakt
Plats: 
Uppsala

Om du har ett stort hjärta och vill göra en meningsfull insats kan du ingå i vårt nätverk av värdar som två gånger om året bjuder hem en grupp, cirka sex stycken, äldre gäster för en pratstund och lite fika. Våra volontärchaufförer skjutsar de äldre till ditt hem.

Organisation: 
Äldrekontakt
Plats: 
Uppsala

Uppsala Stadsmission har ett matsvinnsprojekt dvs. vi hämtar matöverskott från butiker i Uppsala som volontärer och chaufför kör ut med vår transportbil till våra olika verksamheter. Vi har många gäster som inte har pengar till mat eller inte har någon spis att tillaga maten på.

Organisation: 
Uppsala Stadsmission
Plats: 
Uppsala

Röda Korset i Uppsala söker frivilliga till sommarverksamhet för flyktingbarn med eget eller närståendes trauma i bagaget. Sommaraktiviteterna erbjuds som ett komplement till den gruppverksamhet som barnen deltagit i under året.

Organisation: 
Röda Korset, Uppsala
Plats: 
Uppsala

Till hösten ska Diakonistiftelsen Samariterhemmet starta en dagverksamhet för äldre personer med stor ensamhetsproblematik.

Plats: 
Uppsala

Tycker du att alla oavsett bakgrund borde ges möjlighet att få testa på att skapa med kod? Vi med! Som volontär är du med i Kodcentrums kodstuga och är med och introucerar barn 9-13 år att testa på att skapa spel, animationer och enkla program med hjälp av programmeringsprogrammet Scratch.

Organisation: 
Kodcentrum
Plats: 
Uppsala

Ronald McDonald Hus i Uppsala är ett "Hem hemifrån" för familjer med sjuka barn som vårdas på Akademiska sjukhuset eller Skandionkliniken. RMH är en icke vinstdrivande stiftelse och ligger på Blåsenhusgatan i Uppsala (mittemot Akademiska sjukhuset).

Plats: 
Uppsala

20-21 maj är det dags för Kulturernas Karneval, en glädjefest för alla kulturer och åldrar, i Engelska Parken i Uppsala​. Det stora karnevalståget med nära 400 deltagare går genom centrala Uppsala lör 20 maj 11:45-14:00.

Plats: 
Uppsala

SIU söker volontärer till läxhjälp två timmar i veckan inom projektet Skola för Alla! Projektets syfte är att skapa ökad integration och minskat utanförskap hos grund- och gymnasieskoleelever i Uppsala.

Plats: 
Uppsala

Vi söker sommarfrivilliga till vår Internationella Träffpunkt i Uppsala. Verksamheten bygger på social samvaro och språkträning. Vi samtalar, tränar svenska, fikar och umgås. Ibland har vi aktiviteter utomhus. Vi gör också utflykter i närområdet.

Organisation: 
Röda Korset, Uppsala
Plats: 
Uppsala

Amnesty Internationals Uppsaladistrikt söker aktivister för att bättre kunna kämpa för mänskliga rättigheter! Det är en orolig värld runtomkring oss, där alltför många får sina mänskliga rättigheter kränkta.

Plats: 
Uppsala

Jourhavande Kompis är en rikstäckande verksamhet inom Röda korsets ungdomsförbund. Jourhavande kompis driver en chattjour dit barn och unga upp till 25 år kan vända sig med det som känns svårt och om de behöver någon som lyssnar.

Plats: 
Uppsala

Varken hora eller kuvad är en feministisk och antirasistisk gräsrotsrörelse som framförallt vänder sig till tonårsflickor och unga kvinnor bosatta i ekonomiskt och socialt utsatta förorter.

Plats: 
Uppsala

TRIS - tjejers rätt i samhället söker personer som vill vara ideella läxhjälpare till vår ungdomsverksamhet, som arbetar förebyggande mot hedersrelaterat förtryck och våld.

Plats: 
Uppsala

Gillar du att möta människor och kan bjuda på ett leende? Värdesätter du god kundservice och vill du göra skillnad för barn i världen? Har du drömt om att driva ett kafé eller ser du dig själv som säljare eller en som gärna sköter kassan?

Plats: 
Uppsala

Gillar du att strukturera och organisera? Är du kreativ och har du en bra känsla för färgmatchning? Just nu söker vi dig med ett intresse för Second Hand och som vill hjälpa oss att förbereda vår butik inför varje försäljningsdag.

Plats: 
Uppsala

Hos oss i Uppsala BOIS kan man utveckla både verksamheten och sig själv genom arbete i styrelse eller arbetsgrupper. Vi söker också arvoderade ledare för Bandykul. Hör av dig om du vill diskutera möjligheter.

Organisation: 
Uppsala BoIS
Plats: 
Uppsala

Läkare i världen är en internationell humanitär organisation som arbetar för att alla människor ska ha lika rätt och tillgång till hälso- och sjukvård. Vi hjälper människor i utsatta situationer i Sverige och utomlands främst i form av hälso-och sjukvårdsinsatser.

Organisation: 
Läkare i Världen
Plats: 
Uppsala