Telefonjouren på Bris var mitt första volontäruppdrag.

Jag kunde ju känna att det blev ett möte med barnet via telefonen, att det lättade för honom eller henne att jag satt där och lyssnade. Och det gjorde att jag orkade.

Vera Näsström har fyra barn. Glädjen över den egna familjen gjorde att hon ville ”ge något tillbaka till livet” – gärna som volontär i en organisation som arbetar med barn. Första uppdraget blev Bris – Barnens rätt i samhället.

Telefonjouren på Bris var Vera Näsströms första volontäruppdrag. I fem år satt hon i jouren en gång i månaden. 
– Det gav mig enormt mycket. Visst kunde det vara jobbiga samtal, men det var fantastiskt till 90 procent. Jag kunde ju känna att det blev ett möte med barnet via telefonen, att det lättade för honom eller henne att jag satt där och lyssnade. Och det gjorde att jag orkade.

Volontärena blir bra omhändertagna 

Vera tycker att Bris var enormt proffsiga i sättet att ta emot sina volontärer. Alla fick en grundutbildning på två dagar först; om Bris’ policy och om bemötande bland annat. Sedan fanns det också chans att gå vidareutbildningar. Och hela tiden som telefonjouren var öppen fanns det en erfaren handledare i rummet som kunde hjälpa till och ta över om samtalet blev alltför komplicerat. 
– Volontärer måste bli omhändertagna, och det blev vi verkligen på Bris. 

Startar diskussioner i familjen 

Att Vera Näsström började som volontär var delvis för att hon var trött på sitt dåvarande jobb på ett inredningsmagasin.  
– Till slut kände jag att jag ville göra något för människor, inte bara skriva om skönhet och inredning. Jag tycker det är viktigt med tanken på att man kan ge av sitt överflöd och hjälpa andra. När mina äldsta barn fyllde 7, 11 och 14, fick de bland annat en summa pengar i present. Men pengarna fick de inte behålla, de skulle ge dem vidare till en hjälporganisation som de själva fick välja. Det ledde till bra diskussioner om olika organisationer och vad de arbetar med.

Alla tror att det är jättejobbigt

Många av Veras vänner har frågat henne hur hon orkar med sitt ideella engagemang. ”Alla tror att det är jättejobbigt”. Men Vera menar att det positiva överväger. Allt handlar om prioritering, man kan välja vilka uppdrag man har tid med. Och Vera Näsström vet att hon inspirerat åtminstone en kompis till att bli ”Brisare” – hon sitter nu i deras telefonjour.  

Mitt bästa råd till en blivande volontär

Gör det bara! Hitta det som ligger dig varmt om hjärtat, det finns alltid ett volontäruppdrag som passar. Fundera också på hur mycket tid du kan och vill lägga ner. Även små insatser är viktiga, man behöver inte vara volontär varje vecka.

Vera Näsström intervjuad av Ingrid Jacobsson

Sök ett uppdrag på en telefon-/chattjour >

 

Skicka in din berättelse
Volontärbyrån söker efter fler volontärers berättelser och erfarenheter.