614 volontäruppdrag

Vi förenas i att bidra i krisen

”Jag ville ställa upp och tog chansen när jag fick den, det var inte så mycket att snacka om. Jag ser fram emot att åka till Röda Korsets tält varje gång."

Magnus Westberg - engagerad i Röda Korset

På företaget AstraZeneca får alla medarbetare använda åtta timmar av sin arbetstid varje år för volontäruppdrag. Under coronakrisen beslutade företaget att öka den tiden till 40 timmar, och en av de som bestämde sig för att utnyttja möjligheten är Magnus Westberg. Sedan några veckor tillbaka hjälper han till med att bemanna Röda Korsets tält utanför ett sjukhus i Göteborg.

”Vi volontärer är ofta den första kontakten människor har när de kommer till sjukhuset. Vi har information på olika språk och kan guida människor rätt. Många är oroliga eller vill bara prata en stund, särskilt många äldre, och då känns det bra att vi finns där. ”

Magnus berättar att det har funkat fint att kombinera sitt jobb på AstraZeneca med att vara volontär för Röda Korset. Hans chef i USA var mycket positiv, och flera kollegor har också engagerat sig i olika verksamheter, exempelvis secondhand-butiker.

”Jag ville ställa upp och tog chansen när jag fick den, det var inte så mycket att snacka om. Jag ser fram emot att åka till Röda Korsets tält varje gång, och vi får jättepositiv feedback från både förbipasserande och av sjukhuspersonalen. Det känns som vi alla har en fin samhörighet i att vi alla är med och hjälper till. Det är särskilt häftigt att se hur lika värderingar vi som är volontärer har – trots att vi är så olika som människor förenas vi kring att bidra i krisen.”

Vill du också engagera dig inom kris- och samhällsberedskap? Klicka här

Vill du också engagera dig inom hälsa? Klicka här