615 volontäruppdrag
Alex Günther

Vill förbättra livet för andra

Jag vill hjälpa till för att så många som möjligt ska ha det så bra som möjligt. Det kan du också göra!

Axel Günther har en filosofi. Han vill att så många som möjligt i världen ska ha det så bra som möjligt. Och han vill hjälpa till för att göra skillnad – förbättra människors livsvillkor. Organisationen Others Before Self (OBS), där Axel är volontär, är en ideell organisation som arbetar med att främja utbildning, just nu i Tibet. Målet är att samla in 200 000 kronor för att bygga en skola där. OBS är en liten, men aktiv. organisation. Den startade 2005, och samlade på tre år in 50 000 kr som gick till en skola för tibetanska flyktingbarn i norra Indien. Nu är alltså målet att få ihop pengar för att bygga en ny skola inne i Tibet.

Värvades av en vän

Axel värvades som volontär för ett år sedan av en kompis.
– Ska jag vara ärlig visste jag inte så jättemycket om situationen i Tibet då. Men arbetet i OBS har verkligen varit en ögonöppnare, nu letar jag alltid efter information om Tibet i tidningar och läser allt jag hittar Jag känner helt enkelt att det här är något som borde göras.

För Axel var engagemanget det viktigaste, att jobba för en organisation som ville förbättra situationen för människor i en fattigare del av världen. Det kunde varit att hjälpa människor på Afrikas Horn eller i kåkstäderna i Rio, men nu blev det Tibet.
– Jag tycker att vi som har resurser i Sverige kan jobba på det här sättet, för att göra skillnad. Jag känner  helt enkelt att det här är något som borde göras.

Det är ett trettiotal ungdomar i Stockholm som är engagerade i OBS, medelåldern ligger nog på cirka 19 år, tror Axel. De har möten varannan söndag, och beslutar om kommande aktiviteter. OBS ordnar poesikvällar, Luciafirande, föreläser på skolor, är med i Operation Dagsverke, har manifestationer på gator och torg.
 

Sök ett uppdrag inom mänskliga rättigheter.