Doc Lounge pres. Children of The mist

av Doc Lounge

Plats 28 nov 19:00 — 22:00
Plats Babel, Malmö
Doc Lounge pres. Children of The mist

Välkommen till visningen den 28 november på Babel av dokumentären "Children of The Mist." Vi kommer att följa historien om Di, en 13-årig Hmong-flicka med en dröm om att undkomma ödet som många tonårsflickor från hennes etniska grupp möter. Efter filmen kommer vi att ha ett samtal med professor Helle Rydström. Innan filmen 19:45 visar vi dokumentären Trädet, äpplet och kärnan, vinnare av Doc Lounge pris för bästa dokumentär på Pixel Skånes kortfilmsfestival.

InformationSynopsis Children of The Mist: Di är en 12-årig flicka som bor i en by förlorad i dimman i nordvästra Vietnams berg. Hon tillhör Hmong-etniska minoriteten, där kvinnor ofta gifter sig mycket unga och utsätts för den kontroversiella traditionen med "brudkidnappning." När Di når puberteten har hennes personlighet förändrats drastiskt. Den bekymmerslösa lilla flickan har omvandlats till en impulsiv tonåring som ständigt bråkar med sin mor. På Lunar nyårsafton, när Dis föräldrar kommer hem efter att ha firat, är huset tyst: Di har försvunnit.

Samtal med Helle Rydström:
Helle Rydström är professor vid Institutionen för Genusstudier vid Lunds universitet i Sverige. Hon har en akademisk bakgrund inom Internationell Utvecklingsstudier och Socialantropologi och är specialiserad inom antropologi med inriktning på kön i Asien.

Förfilm klockan 19:45: 'Trädet, äpplet och kärnan'
En dokumentär om Philip Holmberg, om att växa upp i en familj med mycket pengar men ingen kärlek, om att bli vuxen, ta sina egna beslut och själv bli förälder. Kortfilmen vann priset av Doc Lounge för bästa dokumentär på Pixel Skånes Kortfilmsfestival. En film regisserad av Alva Balldin och Emelie Forsman.

Översikt

 • Var

  Babel, Malmö

 • För vem

  Alla är välkomna!

 • När

  28 november 2023 19:00 — 22:00

 • Pris

  100 SEK

Tillgänglighet

Kategorier