Lönebidrag erbjuds föreningslivet

Bilder

Vill du ha betalt för ett arbete du gör i föreningen? Om du samtidigt har behov av anpassning på en arbetsplats på grund av en funktionsnedsättning eller ohälsa kan anställning med lönebidrag vara ett alternativ.

Runt 93 procent av arbetet inom föreningslivet i Sverige görs av volontärer. Bland de resterande 7 procent är anställning med lönebidrag en förhållandevis vanlig anställningsform, bland annat för att den innebär ekonomiskt bidrag till föreningen. 

Genom Föreningspool Malmö erbjuder Malmö Ideella , i samverkan med MISO - Malmö Idrottsföreningars Samorganisation , Malmö stad och Unionen regelbundet utbildningar för föreningar med lönebidragsanställda, som har ett behov av en grundläggande utbildning i den svenska arbetslagstiftningen.

Det finns även ett kort avsnitt kring lönebidrag i dokumentet Dags för anställd, i Föreningspoolens dokumentbank:

Föreningspool Malmö - Dokumentbank

Andra som utbildar kring anställning med lönebidrag är Sveriges Föreningar. De ger den 18 oktober kursen "Att anställa med lönebidrag" online. 

Kursen tar upp vad som krävs av föreningen, av individen och av Arbetsförmedlingen för att anställa någon med exempelvis lönebidrag.

Att anställa med lönebidrag

Fler nyheter