Platsens roll för fysisk aktivitet diskuterades

Bilder

Center för idrotts- och friluftsanläggningar diskuterade under Almedalsveckan i somras våra behov för att kunna och vilja röra på oss - och hur vi kan utforma våra platser för detta.

Almedalen 2023: Idrottens och friluftslivets rumsliga förutsättningar – vem bryr sig? samlade bland andra Karin Book, Universitetslektor, Malmö universitet; Josefine Åhrman, Generalsekreterare, Svenskt Friluftsliv; Nils-Olof Zethrin, fil.dr/PhD, expert fritid och idrott, Sveriges Kommuner och Regioner (SKR) och Daniel Glimvert, Verksamhetssamordnare, Center för idrotts- och friluftsanläggningar.

Föredragshållare och moderator var Mir Grebäck von Melen, Projektsamordnare Center för idrotts- och friluftsanläggningar - en ny kunskapsplattform hos Centrum för idrottsforskning

Diskussionen handlade om att platsers utformning för idrott och friluftsliv påverkar möjlighet och vilja till fysisk aktivitet. 
 
Så i takt med förändrade motionsvanor, klimat, förtätning, ökad ohälsa och andra utmaningar vill Center för idrotts- och friluftsanläggningar att det tas ett helhetsgrepp vad gäller anläggning, gestaltning och förvaltande och att vi gemensamt tittar på vad det finns för utmaningar och möjligheter, och vem som bör ha ansvaret för vad.


Fler nyheter