Johanna Karlsson utses till Årets volontär

Bilder

Filmer

Johanna Karlsson, engagerad i Gatans lag, utsågs under Internationella frivilligdagen den 5 december till Årets volontär 2022. Johanna får utmärkelsen för sitt engagemang för i Gatans lags fotbollsförening där hon är en viktig spelare såväl på som utanför plan.

Volontärbyråns motivering
Som Årets volontär är Johanna en betydelsefull, omhändertagande och inspirerande person som genom sitt engagemang hjälper människor att få motivation och kraft att själva förändra sin livssituation. Johanna engagerar sig i Gatans lag, en fotbollsförening som vänder sig till personer som lever eller har levt i hemlöshet, missbruk, kriminalitet eller annat socialt utanförskap.Johanna arbetar uppsökande mot nya spelare, välkomnar dem på träning och tar kontakt om någon mår dåligt eller inte kommer. Johanna ser spelarna och förstår vad de kämpar för, och hon är en stor anledning till att många vågar komma och att de stannar kvar. Johanna gör enorm skillnad för de personer hon möter i sitt engagemang och hon är en fantastisk representant för alla Sveriges ideellt engagerade.

Läs mer om Johanna på Volontärbyråns hemsida, eller följ våra sociala medier på Instagram och Facebook för att se Johanna ta emot priset idag på Frivilligdagen.

Årets volontär 2022 genomförs med bidrag från Stiftelsen Kungliga Patriotiska Sällskapets Understödsfond . 


Fler nyheter

Gränsdragning mellan ideellt engagemang och lönearbete

Gränsdragning mellan ideellt engagemang och lönearbete

Arvodering av ideella blir en allt vanligare fråga för föreningar. Men när vi väljer att arvodera volontärer finns det en risk att detta kan uppfattas eller misstas för ett anställningsförhållande. Om ni funderar på att arvodera tycker vi att ni ska fundera på varför. Volontärbyråns utgångspunkt är att ett ideellt engagemang är något en gör, på frivilligbasis utan att få någon ersättning för insatsen.

Välkomna Cecilia Bergh och Marcus Karlén, ambassadörer för Volontärbyrån

Välkomna Cecilia Bergh och Marcus Karlén, ambassadörer för Volontärbyrån

Volontärbyrån välkomnar två ambassadörer, Marcus Karlén och Cecilia Bergh. Genom sitt ambassadörskap kommer de bidra till att vara ansikten utåt för Volontärbyrån i olika sammanhang. Både Cecilia och Marcus fann vägen in till det ideella engagemanget genom Volontärbyrån. De uttrycker en tacksamhet för de positiva effekter som volontärskapet haft för dem själva, men även andra människor utifrån ett större sammanhang.