Årets volontär 2022

Bilder

Nu har tio finalister till utmärkelsen Årets volontär utsetts bland nästan 160 nomineringar från organisationer över hela Sverige. Årets volontär koras på Internationella frivilligdagen den 5 december.

Årets volontär – en utmärkelse för att hylla det ideella engagemanget 

Utmärkelsen Årets volontär instiftades av Volontärbyrån 2017, för att uppmärksamma det ideella engagemanget och hylla alla miljontals ideellt engagerade människor i Sverige.

Om utmärkelsen Årets volontär och Frivilligdagen 

Årets volontär ger oss en chans att på Frivilligdagen hylla och tacka alla de drygt fyra miljoner svenskar som engagerar sig ideellt. Frivilligdagen är ett bra tillfälle att få chans att uppmärksamma en av alla dessa eldsjälar, säger Maria Alsander, generalsekreterare på Volontärbyrån. Den som får utmärkelsen Årets volontär kommer att presenteras och uppmärksammas på Frivilligdagen den 5 december, genom sociala medier, pressmeddelande, intervju etc.
Håll gärna utkik på Instagram eller Facebook för att hålla dig uppdaterad om årets utmärkelse.  

Internationella frivilligdagen infaller årligen den 5 december, och uppmärksammar frivilligas arbete för ekonomisk och social utveckling. Dagen är en av FN:s internationella temadagar sedan 1985.
 
Här kan du läsa om tidigare vinnare av Årets Volontär