Årets volontär 2022

Bilder

Johanna Karlsson, engagerad i Gatans lag, utsågs under Internationella frivilligdagen den 5 december till Årets volontär 2022. Johanna får utmärkelsen för sitt engagemang i Gatans lags fotbollsförening där hon är en viktig spelare såväl på som utanför plan.

Årets volontär – en utmärkelse för att hylla det ideella engagemanget 

Utmärkelsen Årets volontär instiftades av Volontärbyrån 2017, för att uppmärksamma det ideella engagemanget och hylla alla miljontals ideellt engagerade människor i Sverige.

Om utmärkelsen Årets volontär och Frivilligdagen 

Årets volontär ger oss en chans att på Frivilligdagen - som är en av FN:s internationella temadagar - att hylla och tacka alla de drygt fyra miljoner svenskar som engagerar sig ideellt. Utmärkelsen Årets volontär är ett tillfälle att uppmärksamma en av alla dessa eldsjälar. År 2022 tilldelades Johanna Karlsson, engagerad i Gatans lag, utmärkelsen Årets Volontär.

Volontärbyråns motivering

Som Årets volontär är Johanna en betydelsefull, omhändertagande och inspirerande person som genom sitt engagemang hjälper människor att få motivation och kraft att själva förändra sin livssituation. Johanna engagerar sig i Gatans lag, en fotbollsförening som vänder sig till personer som lever eller har levt i hemlöshet, missbruk, kriminalitet eller annat socialt utanförskap. Johanna arbetar uppsökande mot nya spelare, välkomnar dem på träning och tar kontakt om någon mår dåligt eller inte kommer. Johanna ser spelarna och förstår vad de kämpar för, och hon är en stor anledning till att många vågar komma och att de stannar kvar. Johanna gör enorm skillnad för de personer hon möter i sitt engagemang och hon är en fantastisk representant för alla Sveriges ideellt engagerade.

Läs mer om Johanna på Volontärbyråns hemsida, eller följ våra sociala medier på Instagram och Facebook för att se Johanna ta emot priset idag på Frivilligdagen.