590 volontäruppdrag

Utbildning

Gruppbild tre personer

Volontärbyrån utbildar i frågor om ideellt engagemang. Vi har också handböcker och material för kompetensutveckling på egen hand.

Våra utbildningar under coronapandemin

2020-11-06

Anmälan till höstens utbildningar är öppen och du är välkommen att anmäla dig som vanligt. I höst erbjuder vi två omgångar av vår nylanserade webbkurs av utbildningen Att leda frivilliga i föreningslivet. Vår förhoppning är att kunna hålla övriga planerade utbildningar på plats tillsammans med er deltagare. Om vi anser att det är möjligt att göra det kommer vi att begränsa antalet deltagare, använda lokaler där det finns möjlighet att sprida ut sig samt vidta övriga försiktighetsåtgärder utifrån rådande rekommendationer från myndigheter gällande minskad smittspridning.

Två veckor innan utbildningstillfället kommer du att få information om utbildningen hålls på plats eller om den kommer ersättas av en webbversion. Om utbildningen ersätts av en webbversion kommer den ha samma tema, genomföras på samma datum och tid som planerat.

Läs mer om och anmäl dig till höstens utbildningar genom att klicka på länken till respektive tillfälle.

Har du frågor eller funderingar så är du varmt välkommen att kontakta oss vi mejl: info@volontarbyran.org eller telefon 08-14 24 00

____________________________________

VÅRA UTBILDNINGAR

Läs mer om respektive tillfälle och anmäl dig genom att klicka på aktuell rubrik nedan.

Digital workshop om att engagera fler 15/12

Läs mer och anmäl dig här

Att leda frivilliga i föreningslivet - Lär dig att skapa förutsättningar för en volontärvänlig organisation och lägga en stabil grund för de frivilliga. Läs mer om utbildningen.

Anmälan webbkurs 27/1

____________________________________

Fånga engagemanget - En utbildning om hur ni kan rekrytera fler till era föreningar. Läs mer om utbildningen.

Inga aktuella datum

____________________________________

Motivera och behålla frivilliga - En utbildning om hur du behåller de frivilligas engagemang. Läs mer om utbildningen.

Inga aktuella datum

____________________________________

Inkludera fler i föreningslivet - En utbildning som synliggör din organisations interna normer och ger er verktyg för att inkludera fler. Läs mer om utbildningen.

Inga aktuella datum

Vi har utbildat föreningslivet sedan 2002. Vi erbjuder olika former av utbildningar om ledarskap och ideellt engagemang i föreningslivet. Vi utbildar ett hundratal föreningar varje år. Oavsett om du är frivillig, förtroendevald eller anställd inom ideella organisationer så passar våra utbildningar dig.  

Ibland är våra schemalagda utbildningar kostnadsfria och ibland genomförs de mot en deltagaravgift. Ni kan också anlita oss för att hålla anpassade utbildningar, workshops eller föreläsningar  kring ideellt engagemang. Det kan vara för er organisation eller för flera föreningar på er ort. Samtliga våra utbildningar går även att genomföra digitalt med deltagare på distans. Tveka inte att höra av dig till oss med dina frågor och funderingar så hjälps vi åt att hitta rätt utbildning för er. 

Kontakta mig för att få veta mer
Johan Dahlén Strömgren, utbildningsansvarig
E-post: johan.dahlen@volontarbyran.org
Telefon: 070-2263206

Några organisationer som har anlitat oss:

Barncancerfonden, Brottsofferjourernas Riksförbund, Erikshjälpen, Fairtrade Sverige, Fryshuset, Hallands län 4H, IOGT-NTO, ROKS, Rädda Barnen, Röda korset, Svenska kyrkan, United Sisters, Synskadades Riksförbund, Bygdegårdarnas Riksförbund

Vill du få tips om kommande utbildningar? 

Prenumerera på vårt nyhetsbrev, där vi ger dig tips och råd om att engagera människor och där vi annonserar kommande utbildningar. I våra nyhetsbrev för Stockholm och Uppsala skriver vi specifikt om sådant som är på gång i Stockholm eller Uppsala. Nyhetsbreven skickas via e-post och är gratis. Du kan när som helst avsluta din prenumeration.

Volontärbyråns nationella nyhetsbrev 

Volontärbyråns nyhetsbrev Stockholm 

Volontärbyråns nyhetsbrev Uppsala 

Mer kunskap om ideellt engagemang

Yay! 98 procent av våra deltagarna tycker att utbildningen varit användbar. Vi har utbildat om ideellt engagemang i 15 år - delta du också!

Sagt om våra utbildare

  • "Bra på att delegera ordet och föra utbildningen framåt."
  • "Tydlig kommunikation och leder gruppen på ett väldigt fint och behagligt sätt"
  • "Proffsig och gav bra exempel och råd"

 

 

Bild på volontärer
Undervisar du i samhällskunskap på gymnasiet om demokrati och demokratins utveckling? Eller om gruppers och individers identitet, relationer och sociala livsvillkor?
NY RAPPORT
Det ideella engagemanget är påfallande högt och stabilt, och mer än hälften av den vuxna befolkningen engagerar sig ideellt. Dessutom har antalet timmar människor engagerar sig ökat, från 15 timmar i månaden i snitt till hela 18 timmar i månaden.
NY UTBILDNING I STOCKHOLM
Utbildningen för dig som vill fördjupa din kunskap inom volontärsamordning och utbyta erfarenheter med andra organisationer som arbetar med målgruppen äldre. Kostnadsfri utbildning för föreningar inom Stockholm stad med start 20 oktober.