615 volontäruppdrag

Utbildning

Gruppbild tre personer

Volontärbyrån utbildar i frågor om ideellt engagemang. Vi har också handböcker och material för kompetensutveckling på egen hand.

Så anpassar vi våra utbildningar under coronapandemin
Vi har ställt om och genomför våra utbildningar digitalt, och fortsätter med det under våren. Detta har fungerat bra och vi har kunnat anpassa innehållet i utbildningarna till det digitala formatet. I våra digitala utbildningar varvar vi, beroende på utbildning, föreläsning med interaktiva moment där du som deltagare är med och diskuterar eller gör övningar. Vi följer utvecklingen och myndigheters riktlinjer och hoppas att vi åter ska kunna erbjuda utbildningar på plats längre fram.

Har du frågor är du välkommen att kontakta oss via mejl: [email protected] eller telefon 08-14 24 00

____________________________________

VÅRA UTBILDNINGAR

Läs mer om respektive tillfälle och anmäl dig genom att klicka på aktuell rubrik nedan.

Att leda frivilliga i föreningslivet - Lär dig att skapa förutsättningar för en volontärvänlig organisation och lägga en stabil grund för de frivilliga. Läs mer om utbildningen.

16 september - 14 oktober (Webbkurs)

19-20 oktober, STOCKHOLM

____________________________________

Fånga engagemanget - En utbildning om hur ni kan rekrytera fler till era föreningar. Läs mer om utbildningen.

28 september (Webbkurs)

____________________________________

Motivera och behålla frivilliga - En utbildning om hur du behåller de frivilligas engagemang. Läs mer om utbildningen.

Inga aktuella kurstillfällen för denna utbildning just nu.

____________________________________

Inkludera fler i föreningslivet - En utbildning som synliggör din organisations interna normer och ger er verktyg för att inkludera fler. Läs mer om utbildningen.

22 oktober, MALMÖ

16 november, STOCKHOLM

Vi har utbildat föreningslivet sedan 2002. Vi erbjuder olika former av utbildningar om ledarskap och ideellt engagemang i föreningslivet. Vi utbildar ett hundratal föreningar varje år. Oavsett om du är frivillig, förtroendevald eller anställd inom ideella organisationer så passar våra utbildningar dig.  

Ibland är våra schemalagda utbildningar kostnadsfria och ibland genomförs de mot en deltagaravgift. Ni kan också anlita oss för att hålla anpassade utbildningar, workshops eller föreläsningar  kring ideellt engagemang. Det kan vara för er organisation eller för flera föreningar på er ort. Samtliga våra utbildningar går även att genomföra digitalt med deltagare på distans. Tveka inte att höra av dig till oss med dina frågor och funderingar så hjälps vi åt att hitta rätt utbildning för er. 

Kontakta mig för att få veta mer
Johan Dahlén Strömgren, utbildningsansvarig
E-post: [email protected]
Telefon: 070-2263206

Några organisationer som har anlitat oss:

Hela Människan, Barncancerfonden, Brottsofferjourernas Riksförbund, Erikshjälpen, Riksförbundet DHB, Fairtrade Sverige, Fryshuset, Hallands län 4H, IOGT-NTO, ROKS, Rädda Barnen, Röda korset, Svenska kyrkan, United Sisters, Synskadades Riksförbund, Bygdegårdarnas Riksförbund, Naturskyddsföreningen

Vill du få tips om kommande utbildningar? 

Prenumerera på vårt nyhetsbrev, där vi ger dig tips och råd om att engagera människor och där vi annonserar kommande utbildningar. I våra nyhetsbrev för Stockholm och Uppsala skriver vi specifikt om sådant som är på gång i Stockholm eller Uppsala. Nyhetsbreven skickas via e-post och är gratis. Du kan när som helst avsluta din prenumeration.

Volontärbyråns nationella nyhetsbrev 

Volontärbyråns nyhetsbrev Stockholm 

Volontärbyråns nyhetsbrev Uppsala 

Mer kunskap om ideellt engagemang

Yay! 98 procent av våra deltagarna tycker att utbildningen varit användbar. Vi har utbildat om ideellt engagemang i 15 år - delta du också!

Sagt om våra utbildare

  • "Bra på att delegera ordet och föra utbildningen framåt."
  • "Tydlig kommunikation och leder gruppen på ett väldigt fint och behagligt sätt"
  • "Proffsig och gav bra exempel och råd"

 

 

Bild på volontärer
Undervisar du i samhällskunskap på gymnasiet om demokrati och demokratins utveckling? Eller om gruppers och individers identitet, relationer och sociala livsvillkor?
Organisationsberättelsen
Lina Bergström är projektledare för Nya Kompisbyråns projekt Klara Färdiga Kvinna som handlar om att ge utrikesfödda kvinnor en väg in på arbetsmarknaden samtidigt som nya vänskapsrelationer med ideella mentorer formas.