Om webbplatsen

Volontärbyråns webbplats är en annonsplats för ideella uppdrag. Vi vill med webbplatsen inspirera människor att bli volontärer och ge organisationer möjlighet att hitta fler volontärer. Vi vill också sprida kunskap om ideellt engagemang via webbplatsen.

Innehåll och struktur

Webbplatsen är indelad i sju områden som du når via huvudmenyn: Engagera dig, För organisationer, Samarbeten, Om oss och English.På sajtens startsida når besökare enkelt söksidan. Tanken med startsidan är att det ska vara enkelt att hitta de ideella uppdragen och komma igång med att söka uppdrag. Ideella organisationer och volontärer som vill annonsera på webbplatsen kan skapa ett användarkonto.

Hitta på webbplatsen

Beroende på vem du är kommer olika huvudmenyer vara intressant för dig. Vill du söka ett ideellt uppdrag är fliken Engagera dig intressant. Vill du istället söka efter volontärer ska du besöka flikarna För organisationer. Du som vill veta mer fakta om ideellt engagemang eller samarbeta med oss rekommenderas att besöka flikarna Om oss. 

Att söka ett uppdrag

Gå in på huvudmenyn ”alla uppdrag” för att söka efter ett uppdrag som passar dig. Alla organisationer som använder Volontärbyrån har själva lagt ut sina uppdrag och det är dem som står bakom dem. Volontärbyrån har godkänt alla organisationer som får publicera uppdrag på webbplatsen. Sökfunktionen visar alla aktuella uppdrag.
När du hittat ett uppdrag som är intressant klickar du på knappen ”anmäl intresse” och då får du upp en pop-upp med  information om att du behöver ett användarkonto för att söka uppdraget. Du skapar ett konto och kan sedan skickar in din intresseanmälan, den skickas direkt till organisationen. Organisationen får din intresseanmälan och tar nu kontakt med dig. Nu kommer ni tillsammans överens om uppdraget.

Designad för alla skärmar

Webbplatsen är responsiv, dvs. den ändrar design (utseende) efter skärmens storlek. Det ska vara enkelt att använda webbplatsen oavsett om du använder en mobil, surfplatta eller dator. Menyer och innehåll ser lite olika ut beroende på skärm men innehållet är detsamma.

Fungerar i olika typer av webbläsare

Webbplatsen fungerar bäst i moderna versioner av de vanligaste webbläsarna. Webbplatsen är byggd enligt standarder som de flesta webbläsare följer. Funktion och design kan skilja sig åt eftersom olika webbläsare tolkar standarderna olika.

Ta del av material 

På webbplatsen finns en del skrifter, mallar och guider i pdf-format. För att kunna läsa ett dokument behöver du ha ett program installerat som kan läsa dokumentets fil-format, exempelvis finns gratisprogrammet Adobe Acrobat Reader. Läs mer om Acrobat Reader och ladda ner. 

Se filmklipp 

Filmer och klipp på webbplatsen är oftast länkade till YouTube.

Anpassa sajten

Webbplatsen kan anpassas till dina behov. Läs mer om hur du gör för att anpassa webbplatsen.

Anpassa textens storlek

De flesta webbläsare har en funktion för att ändra storlek på texten på webbplatsen. Funktionen hittar du i menyn på webbläsaren eller genom att hålla nere Ctrl-tangenten (PC) eller Command-tangenten (Mac) och klicka på minus och plus-tangenten. På en smartphone använder du telefonens inbyggda inställningar under hjälpmedel.

Snabbkommandon

För dig som tabbar dig genom sajten finns möjlighet att hoppa över sajtens återkommande navigation och hoppa direkt till huvudinnehållet.