Om webbplatsen

Volontärbyråns webbplats är en annonsplats för ideella uppdrag. Vi vill med webbplatsen inspirera människor att bli volontärer och ge organisationer möjlighet att hitta fler volontärer. Vi vill också sprida kunskap om ideellt engagemang via webbplatsen.

Innehåll och struktur

Webbplatsen är indelad i sju områden som du når via huvudmenyn: Engagera dig, För organisationer, Samarbeten, Om oss och English. På sajtens startsida når besökare enkelt söksidan. Tanken med startsidan är att det ska vara enkelt att hitta de ideella uppdragen och komma igång med att söka uppdrag. Ideella organisationer och volontärer som vill annonsera på webbplatsen kan skapa ett användarkonto.

Hitta på webbplatsen

Beroende på vem du är kommer olika huvudmenyer vara intressant för dig. Vill du söka ett ideellt uppdrag är fliken Engagera dig intressant. Vill du istället söka efter volontärer ska du besöka flikarna För organisationer. Vill du läsa mer om våra samarbeten och projekt går du till Samarbeten. Du som vill veta mer fakta om ideellt engagemang eller kontakta oss rekommenderas att besöka flikarna Om oss.  

Designad för alla skärmar

Webbplatsen är responsiv, det vill säga den ändrar design (utseende) efter skärmens storlek. Det ska vara enkelt att använda webbplatsen oavsett om du använder en mobil, surfplatta eller dator. Menyer och innehåll ser lite olika ut beroende på skärm men innehållet är detsamma.

Fungerar i olika typer av webbläsare

Webbplatsen fungerar bäst i en modern webbläsare, exempelvis de senaste versionerna av
  • Microsoft Edge
  • Chrome
  • Firefox
  • Safari
Webbplatsen är byggd enligt standarder som de flesta webbläsare följer. Funktion och design kan skilja sig åt eftersom olika webbläsare tolkar standarderna olika.

Ta del av material 

På webbplatsen finns en del skrifter, mallar och guider i pdf-format. För att kunna läsa ett dokument behöver du ha ett program installerat som kan läsa dokumentets fil-format, exempelvis finns gratisprogrammet Adobe Acrobat Reader. Läs mer om Acrobat Reader och ladda ner. 

Se filmklipp 

Filmer och klipp på webbplatsen är oftast länkade till YouTube.

Anpassa sajten

Webbplatsen kan anpassas till dina behov. Läs mer om hur du gör för att anpassa webbplatsen.

Anpassa textens storlek

De flesta webbläsare har en funktion för att ändra storlek på texten på webbplatsen. Funktionen hittar du i menyn på webbläsaren eller genom att hålla nere Ctrl-tangenten (PC) eller Command-tangenten (Mac) och klicka på minus och plus-tangenten. På en smartphone använder du telefonens inbyggda inställningar under hjälpmedel.

Snabbkommandon

Om du har svårt att använda mus kan du istället navigera med hjälp av tangentbordet. Sidornas innehåll har en logisk ordning för att underlätta för dig som navigerar med tangentbordet i stället för en mus. Om du navigera med hjälp av tangentbordet finns möjlighet att hoppa över sajtens återkommande navigation och hoppa direkt till huvudinnehållet. 

Rapportera brister i webbplatsens tillgänglighet

Vi strävar hela tiden efter att förbättra webbplatsens tillgänglighet. Om du upptäcker tillgänglighetsproblem eller om du behöver innehåll eller material från Volontarbyran.org som inte är tillgängligt för dig, så kan du kontakta oss.