Bli volontär

Du behövs. Tillsammans kan vi göra skillnad.

Bli volontär

Vill du göra någonting meningsfullt? Vill du bidra till en bättre värld? Vill du hitta gemenskap med andra som brinner för samma sak som du? Då har du kommit rätt. På Volontärbyrån söker hundratals ideella organisationer i hela Sverige efter fler engagerade människor. Och det är lätt att komma igång. Sök bland uppdragen, fyll i en intresseanmälan och sen kontaktar organisationen dig.

Hitta ett uppdrag som passar dig

Vill du påverka, göra skillnad, få nya erfarenheter och engagera dig tillsammans med andra som brinner för samma saker som du? På Volontärbyrån hittar du hundratals ideella uppdrag – organisationer som söker fler till sina verksamheter. Till exempel kan du hjälpa nyanlända med läxor, vara mentor för unga, jobba på en kvinnojour, sitta i en styrelse, fixa med sociala medier, köra djurambulans eller hjälpa till på ett event. Vad tycker volontärerna själva? Se ett klipp här. 
Fråga om det är något särskilt du behöver tänka på kring ditt uppdrag och om din organisation försäkrar sina volontärer. Det kan se olika ut från organisation till organisation.

Vad händer sen?

På alla uppdrag finns ett enkelt formulär att fylla i. Vi kallar den din intresseanmälan. Den fyller du i och klickar på skicka, så skickar vi din intresseanmälan direkt till organisationen. Tänk på att organisationerna jobbar olika – ibland tar de kontakt redan nästa dag och ibland dröjer det längre. Har du frågor finns alltid kontaktuppgifter till organisationen i mejlet du får när du skickat in din intresseanmälan. 
Ett volontäruppdrag innebär ansvar. Håll vad du lovar, och ta inte på dig mer än du hinner med.

Hittar du inget uppdrag just nu?

Du kan prenumerera på volontäruppdrag direkt till din e-post. Du klickar i vad du är intresserad av att göra och var, och så får du mejl när nya uppdrag dyker upp. En gång om dagen eller en gång i veckan – du väljer själv.

Att vara volontär är ett ideellt engagemang. Det innebär att du inte får betalt. Däremot kan vissa organisationer ersätta dig för resor och utlägg som ni kommit överens om. Fråga organisationen så att du vet vad som gäller där. 

Har du en fråga?

Du når oss via telefon eller mejl om du inte hittar informationen du söker här på webbplatsen.
Vi har öppet helgfria vardagar. Ibland har vi svårt att svara i telefon, skicka då gärna ett mejl.
Telefon: 08 - 24 14 00
[email protected]

Har du tekniska problem med webbplatsen? Kontakta oss på Volontärbyrån.

Läs mer