Hitta fler volontärer genom Volontärbyrån

Volontärbyrån hjälper organisationer att hitta och ta hand om volontärer. Vi gör det både genom vår digitala förmedling och genom kurser och kunskap om engagemang.

Hitta fler volontärer genom Volontärbyrån
Volontärbyråns sajt når varje månad ca 15 000 besökare som är sugna på att engagera sig. Det är kostnadsfritt att använda Volontärbyrån – ta chansen.

Lägg ut ideella uppdrag

Skapa ett konto på Volontärbyrån genom att registrera din organisation och en kontaktperson. När ni blivit godkända får du ett mejl och du kan börja lägga ut volontäruppdrag. När du är klar med ditt uppdrag skickas också det in till Volontärbyrån för granskning enligt Volontärbyråns riktlinjer. Godkända uppdrag publicerar vi inom två arbetsdagar och du får ett mejl när vi har publicerat ditt uppdrag. Glöm inte att sprida ditt uppdrag, t.ex. i era sociala medier eller på er hemsida!
Skapa konto

Kom i kontakt med volontärer

Din organisation kan ha flera konton på Volontärbyrån och ni kan lägga ut hur många uppdrag ni vill. Intresserade volontärer anmäler sitt intresse direkt till uppdragen via formuläret. Du får en notis via mejl och alla anmälningar samlas på ditt konto. När du får en anmälan till ditt uppdrag tar ni kontakt med volontären och ansvarar själva för de volontärer ni tar emot.
Det är viktigt att alla intresserade får ett svar, även om det inte är möjligt för er att ta emot alla som söker.
Lägg till organisation

Gå en utbildning hos oss

Volontärbyrån erbjuder utbildningar om ideellt engagemang och att leda frivilliga. Oavsett om du är frivillig, förtroendevald eller anställd inom ideella organisationer så passar våra utbildningar dig.
Utbildning

Lär dig mer om ideellt engagemang

Ta del av material om ideellt engagemang. Här finns handböcker, mallar, checklistor och skrifter som du kan använda på egen hand för att utveckla ert arbete med frivilliga.
Kunskapsbanken

Här kan du köpa våra populära handböcker eller rapporter om ideellt engagemang.
Böcker och rapporter

Samtal med föreningar, frivilliga och forskare om hur man når nya målgrupper. I vår poddserie får du bland annat höra en forskares perspektiv, en ideell organisation och volontärers syn på engagemang.
Podcasten - Ideella Samtal

Volontärbyrån - både nationellt och lokalt

Visste du att Volontärbyrån har lokalkontor i Stockholm, Göteborg och Uppsala? Det betyder att vi erbjuder utbildningar, seminarier, nätverksgrupper och personligt stöd till föreningar i dessa städer. Vill du också samarbete med oss?
Läs mer om våra samarbetsformer. 

Läs mer