Sök volontärer

Volontärbyrån gör det enklare för organisationer att hitta frivilliga. Vi förmedlar volontäruppdrag från ideella organisationer i hela Sverige och utbildar i frågor om ideellt engagemang.

Registrera ett volontäruppdrag >   

Skapa nytt konto >

Lär dig att lägga ut uppdrag och administrera dina uppdrag på den nya sajten, ladda ner en manual, klicka här >

Så här funkar Volontärbyrån för ideella organisationer

  1. Du registrerar din organisation och en kontaktperson. När Volontärbyrån godkänt din registrering får du ett mejl med en aktiveringslänk till ditt konto.
  2. Nu kan du logga in och registrera ett volontäruppdrag där ni beskriver vad ni behöver hjälp med.
  3. Volontärbyrån läser igenom det ni registrerat så att det uppfyller Volontärbyråns riktlinjer. Volontärbyrån publicerar godkända uppdrag varje vardag och inom max 48 timmar, men oftast samma dag.
  4. När uppdraget är publicerat kan den som är intresserad skicka en intresseanmälan som går direkt till den kontaktperson som ni har registrerat.
  5. Ni tar kontakt med volontären, och ansvarar själva för vilka volontärer ni tar emot. Det är dock viktigt att alla intresserade får ett svar, även om det inte är möjligt för er att ta emot alla som söker.

Ladda ner en pdf här om vad vi erbjuder ideella föreningar. 

Behöver du hjälp med att registrera ett volontäruppdrag?

Vardagar kan ideella organisationer kontakta oss för att få råd och tips. Det kan handla om att få hjälp med registreringen av ditt volontäruppdrag, tips om hur du kan formulera dig eller andra frågor om ideellt engagemang. Du når oss på telefonnummer 0771 24 14 00 eller info@volontarbyran.org.

Vill du få tips och nyheter om att engagera fler i organisationen? 

​Missa inga viktiga nyheter från Volontärbyrån. Prenumerera på något av våra nyhetsbrev. Nyhetsbreven skickas via e-post och är gratis. Du kan när som helst avsluta din prenumeration.

Volontärbyråns nationella nyhetsbrev 

​Volontärbyråns nyhetsbrev Stockholm

Volontärbyråns nyhetsbrev Uppsala 

Volontärbyråns nyhetsbrev Sörmland

Nyheter & tips

Taha Saleh och Jonathan Österlund från Individuell Människohjälp och Marie Persson från Västmanlands Idrottsförbund delar med sig av sina erfarenheter från Volontärbyråns seminarium den 15 november.
Tycker du att det är svårt att beskriva er verksamhet och era aktiviteter som uppdrag? Här nedan får du några handfasta råd som hjälper dig att formulera volontäruppdrag.
I Uppsala arbetar vi med att stödja det lokala föreningslivet.
En undersökning bland volontärsamordnare i frivilligorganisationer visar att 75 procent ser att behovet av frivilliga krafter ökat de senaste åren.

Frågor och svar

Vad är en volontär?

En volontär är en person som frivilligt utifrån sin egen lust och vilja engagerar sig ideellt utan att få betalt. I begreppet volontär inkluderar vi även andra vanliga definitioner som till exempel ideell, frivillig, ideell medarbetare, funktionär, förtroendevald och aktiva medlemmar.

Vad är en volontärsamordnare?

Volontärsamordnaren i organisationen är den som rekryterar, leder och motiverar de frivilliga i verksamheten. Dessa uppgifter kan ligga på en person eller delas upp på flera. Andra vanliga benämningar är frivilligledare, kontaktperson och projektledare.

Kostar det något för ideella organisationer att använda Volontärbyrån?

Nej, det är kostnadsfritt för ideella organisationer att annonsera på Volontärbyrån. Det kostar heller inget för volontärer att anmäla sitt intresse för era uppdrag. När det gäller våra utbildningar är vissa kostnadsfria och andra har en deltagaravgift.

Hur finansieras Volontärbyrån?

Volontärbyrån finansieras genom olika former av samarbeten och bidrag från kommuner, företag, organisationer och stiftelser.