Användarvillkor

Läs mer om hur Volontärbyrån fungerar och villkor för dig som användare.

Välkommen till Volontärbyrån

Vad roligt att du vill vara med och bidra till mer engagemang! På Volontärbyrån kopplar vi samman personer som vill engagera sig med organisationer som behöver fler engagerade. För att vi ska kunna göra det på bästa möjliga sätt behöver du följa våra användarvillkor. Läs genom villkoren och kontakta vår support om du har några frågor.

För dig som använder Volontärbyrån för att göra intresseanmälningar till ideella uppdrag

Intresseanmälningar och personuppgifter

Alla besökare är välkomna att använda Volontärbyrån för att göra intresseanmälningar. Som användare av sajten behöver du inte skapa konto för att göra intresseanmälningar. Däremot behöver användare skapa konto för att komma åt andra funktioner på sajten som att bevaka specifika organisationer, taggar och sökningar samt för att se sina intresseanmälningar och kontaktuppgifter till organisationen. När du skickar in intresseanmälningar och lämnar personliga uppgifter godkänner du att Volontärbyrån sparar och hanterar dem i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Du kan när som helst be om att få veta vilken information som finns kopplad till dig och begära att få den borttagen.

Volontärbyrån förbehåller sig rätten att ta bort om användares intresseanmälningar och konton om innehållet kan uppfattas som hotfullt eller stötande samt om användningen sker på ett sätt som kan anses som spam eller otillbörligt för ändamålet. 

För dig som använder Volontärbyrån för att söka uppdrag är du ansvarig för innehållet i intresseanmälningar samt för den information som du angett i ditt användarkonto. Du får inte utge dig för att vara en annan person. För att skapa ett konto behöver du vara minst 13 år. 

För dig som använder Volontärbyrån för att rekrytera volontärer

Kontot är personligt

Alla konton på Volontärbyrån är personliga och du som samordnare för en organisation är ansvarig för innehållet i dina uppdrag och för informationen du angett i ditt användarkonto. När en person söker ditt uppdrag får den tillgång till de kontaktuppgifter som du fyllt i ditt användarkonto (namn, mejl och telefonnummer) så att den kan komma i kontakt med dig. Därför är det viktigt att dina kontaktuppgifter är uppdaterade. Du får inte utge dig för att representera en organisation utan organisationens godkännande. 

Uppdrag

Du får enbart annonsera efter volontärer till helt ideella uppdrag i Sverige. Uppdragen ska vara oavlönade/oarvoderade. Däremot är det ok att ersätta volontärers utgifter i rimlig omfattning, till exempel kostnader för transport till och från organisationen eller lunch. Vi godkänner inte praktikplatser eller uppdrag som enbart genomförs utomlands. För att skydda dig så godkänner vi inte att du skriver kontaktuppgifter direkt i uppdraget. Uppdrag som kan verka stötande eller kränkande godkänns inte.

Intresseanmälningar

Personer som är intresserade av det uppdrag du publicerat skickar in en intresseanmälan via ett formulär på sajten. Det är viktigt att du snabbt svarar alla som skickat intresseanmälningar, även de personer som inte är aktuella för uppdraget. Alla intresseanmälningar syns på ditt konto och du får även ett mejl för varje intresseanmälan. Du får endast använda personernas uppgifter i samband med uppdraget de intresserat sig för. Du får inte använda uppgifterna till något annat ändamål.
 

Mer information