Användarvillkor

Läs mer om hur Volontärbyrån fungerar och villkor för dig som användare.

Välkommen till Volontärbyrån

Vad roligt att du vill vara med och bidra till mer engagemang! På Volontärbyrån kopplar vi samman personer som vill engagera sig med organisationer som behöver fler engagerade. För att vi ska kunna göra det på bästa möjliga sätt behöver du följa våra användarvillkor. Läs genom villkoren och kontakta vår support om du har några frågor.

Kontot är personligt

Alla konton på Volontärbyrån är personliga och du som samordnare för en organisation är ansvarig för innehållet i dina uppdrag och för informationen du angett i ditt användarkonto. När en person söker ditt uppdrag får den tillgång till de kontaktuppgifter som du fyllt i ditt användarkonto (namn, mejl och telefonnummer) så att den kan komma i kontakt med dig. Därför är det viktigt att dina kontaktuppgifter är uppdaterade. Du får inte utge dig för att representera en organisation utan organisationens godkännande. För dig som använder Volontärbyrån för att söka uppdrag är du ansvarig för innehållet i beskrivningarna samt för den information som du angett i ditt användarkonto. Du får inte utge dig för att vara en annan person. För att skapa ett konto behöver du vara minst 13 år. 

Uppdrag

Du får enbart annonsera efter volontärer till helt ideella uppdrag i Sverige. Uppdragen ska vara oavlönade/oarvoderade. Däremot är det ok att ersätta volontärers utgifter i rimlig omfattning, till exempel kostnader för transport till och från organisationen eller lunch. Vi godkänner inte praktikplatser eller uppdrag som enbart genomförs utomlands. För att skydda dig så godkänner vi inte att du skriver kontaktuppgifter direkt i uppdraget. Uppdrag som kan verka stötande eller kränkande godkänns inte.

Intresseanmälningar

Personer som är intresserade av det uppdrag du publicerat skickar in en intresseanmälan via ett formulär på sajten. Det är viktigt att du snabbt svarar alla som skickat intresseanmälningar, även de personer som inte är aktuella för uppdraget. Alla intresseanmälningar syns på ditt konto och du får även ett mejl för varje intresseanmälan. Du får endast använda personernas uppgifter i samband med uppdraget de intresserat sig för. Du får inte använda uppgifterna till något annat ändamål.
 

Mer information