Nå fler med Engagera mera!

Använd plattformen för att nå ut till fler Malmöbor och få fler deltagare till aktiviteter och uppdrag samt gör det lättare för personer att hitta din förening.

Det lokala föreningslivet och engagemanget är en otroligt viktigt kraft för att tackla samhällsutmaningar och som skapar rum för idrott, kultur och gemenskap. Vi vill med den här plattformen göra det lättare för föreningar och invånare i Malmö att hitta varandra och ta del av de aktiviteter och det engagemang som föreningslivet erbjuder. 

Så här funkar plattformen

En katalog för föreningar i Malmö

Det finns riktigt många bra ideella föreningar i Malmö. Därför vill vi göra det lätt för besökare att utforska utbudet och hitta en förening som passar just deras intressen och behov. I föreningskatalogen samlas de organisationer som är registrerade på plattformen och som är baserade eller verkar i kommunen.  

Ett kalendarium för föreningslivets aktiviteter

För att göra det enkelt och smidigt att ta del av föreningslivets olika aktiviteter på ett och samma ställe har vi skapat ett kalendarium. Här visas aktiviteterna i kronologisk ordning och användarna kan söka och filtrera på olika kategorier för att relevanta aktiviteter. 

En bank med ideella uppdrag

Vi vet att många vill engagera sig men det kan vara svårt att veta var man ska börja. I uppdragsbanken samlas aktuella ideella uppdrag inom föreningslivet. De ideella uppdragen visas även ut på Volontärbyråns nationella sida, vilket gör att uppdraget exponeras för ännu fler personer som aktivt letar efter möjligheter att engagera sig.

Kom igång

Skapa ett konto och lägg till din förening

Skapa ett konto och registrera din organisation. Kontot är kopplat till Volontärnbyrån. Har du redan ett konto på Volontärbyrån kan du forsätta att använda det. När ni blivit godkända får du ett mejl och du kan börja lägga ut volontäruppdrag och aktiviteter. På din organisationssida kan du skapa aktiviteter, uppdrag samt lägga till och ta bort samordnare. Din förening läggs till automatiskt i föreningskatalogen.

Lägg ut aktiviteter

Gå till din organisationssida och klicka på "Skapa en ny aktivitet". Fyll i uppgifterna i formuläret och publicera. Välj ifall du vill ta emot anmälningar eller inte. Om du vill ta emot anmälningar kan du välja att hantera dem via plattformen eller skicka användare till en extern anmälningssida.

Lägg ut ideella uppdrag

Gå till din organisationssida och klicka på "Skapa nytt uppdrag". Fyll i formuläret och skicka in. När du är klar med ditt uppdrag skickas också det in till Volontärbyrån för granskning enligt Volontärbyråns riktlinjer. Godkända uppdrag publicerar vi inom två arbetsdagar och du får ett mejl när vi har publicerat ditt uppdrag. 

Intresserade volontärer anmäler sitt intresse direkt till uppdragen via formuläret. Du får en notis via mejl och alla anmälningar samlas på ditt konto. När du får en anmälan till ditt uppdrag tar ni kontakt med volontären och ansvarar själva för de volontärer ni tar emot. Det är viktigt att alla intresserade får ett svar, även om det inte är möjligt för er att ta emot alla som söker.