Engagera mera - så funkar det!

Bilder

Det här är en plattform som kopplar samman föreningar med personer som vill utforska aktiviteter, ideella uppdrag och föreningar.

Välkommen till Engagera mera Malmö! Det här är ett initiativ av Volontärbyrån och Malmö Ideella som syftar att synliggöra det lokala engagemanget och göra det lätt att samla det föreningslivets aktiviteter, ideella uppdrag och föreningar i kommunen.

Så här gör du för att komma igång

Skapa konto

Första gången, innan du kan komma igång med att söka uppdrag måste du skapa ett konto. Genom ditt konto kommer du enkelt kunna hålla koll på aktiviteter och uppdrag som du sparat eller anmält dig till samt hantera dina bevakningar. Klicka här för att skapa ett konto.

Hitta aktiviteter

I aktivitetskalendern samlas alla aktiviteter som föreningar publicerar. Du kan använda sökfältet och filter för att nischa din sökning. Använd kalenderfunktionen för att söka efter aktiviteter på ett visst datum eller mellan ett visst datumspann. Klicka på en aktivitet i listan för att läsa mer och anmäla dig. 

Anmäl dig till en aktivitet

När du hittar en aktivitet du är intresserad av så finns anmäler du dig enkelt genom att klicka på knappen "Anmäl dig". 
Om knappen "Anmäl dig" saknas kan det bero på att aktiviteten inte kräver någon anmälan. Läs då gärna beskrivningen och ta kontakt direkt arrangören om du har frågor. 

Bevaka aktiviteter

Om du är intresserad av en viss typ av aktiviteter kan du skapa en bevakning på den typ av aktivitet som intresserar dig.
På den här sidan kan du se alla kategorier. Klicka på den du är intresserad av och klicka sedan på knappen "Bevaka". En bevakning innebär att det skickas ett mejl till dig när nya aktiviteter publiceras. Du kan välja mellan en daglig sammanställning eller en veckovis. OBS! Det skickas endast mejl ifall det finns aktiviteter.

Hitta ideella uppdrag

I uppdragsbanken samlas uppdrag som sker i kommunen eller som kan genomföras på distans. Du kan använda sökfältet och filter för att nischa din sökning. Klicka på ett uppdrag i listan för att läsa mer och anmäla dig. 

Anmäl dig till ett uppdrag

När du hittar ett uppdrag du är intresserad av så finns anmäler du dig enkelt genom att klicka på knappen "Anmäl intresse". Då skickas ett mejl till samordnaren på organisation som sedan tar kontakt med dig. Vill du själv ta kontakt med organisationen så kan du gå till "Mitt konto" och klicka på "Mina intresseanmälningar". Där kan du även ta bort din anmälan ifall du ångrat dig. 

Bevaka uppdrag

Är du intresserad av en viss typ av uppdrag eller en viss organisation? Genom att skapa en bevakning får du uppdateringar direkt till din mejladress. Du får endast mejl om det publiceras nya uppdrag. Det finns olika typer av bevakningar.

Bevaka en sökning 

Efter att du gjort en sökning efter uppdrag på sidan Alla uppdrag så kan du klicka på knappen bevaka. Döp din bevakning och välj hur ofta du vill få uppdateringar. Därefter får du notifieringar om uppdrag som motsvarar dina sökfilter.

Bevaka en tagg

Är du intresserad av en viss typ av ändamål, typ av uppgift eller har krav på en viss typ av tillgänglighetsanpassning? Gå till någon av dessa sidor, välj en kategori du är intresserad av och klicka sedan på knappen "Bevaka".

Hitta föreningar

I föreningskatalogen samlas alla organisationer som är registrerade på plattformen. Utforska vilka föreningar som finns i Ekerö kommun och använd sökfältet och filter för att nischa din sökning. Klicka på en förening i listan för att läsa mer och se om det finns aktuella aktiviteter eller uppdrag. 

Bevaka organisationer

Om du har hittat en organisation du är intresserad av att engagera dig inom så kan du skapa en bevakning på uppdrag från organisationen. Gå till organisationens sida och klicka på bevaka.