Ny kampanj vill uppmuntra unga till engagemang

Bilder

Du kan inte göra allt, men som volontär kan du göra något. Det är budskapet i Volontärbyråns nya kampanj #görnåt, där unga uppmanar andra unga att engagera sig ideellt.

Många unga känner sig oroliga inför framtiden, där samhällsklimat, krig, pandemi och miljöförstöring kan göra det svårt att känna hopp. Unga kan känna att det är övermäktigt och att jag som enskild person inte kan åstadkomma något för att motverka samhällsutmaningarna. Samtidigt ser vi på Volontärbyrån i alla våra undersökningar hur de som engagerar sig ideellt känner större meningsfullhet och att de upplever att de kan påverka samhällsutvecklingen i en positiv riktning. Deras engagemang gör det möjligt att göra något konkret för att hjälpa till. Därför vill vi i vår nya kampanj, som går under hashtaggen #görnåt, uppmuntra fler att engagera sig.

Inom ett projekt finansierat av Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor har fem unga engagerade personer under året berättat om sitt engagemang i sina egna sociala kanaler som så kallade "engagemangsreportrar". Det är dessa unga som i den första filmen i kampanjen uppmanar andra att "göra något". Kampanjfilmen sprids i sociala medier under hösten och kommer att kompletteras av intervjuer med engagemangsreportrarna och ett material om att bilda förening.

Se filmen på Instagram här.

Fler nyheter

Nytt material – Så startar du en egen förening

Nytt material – Så startar du en egen förening

Känner du också att samhällsklimat, krig, pandemi och miljöförstöring gör att det är svårt att känna hopp inför framtiden? Det finns något du kan göra om du har lite tid över. Du kan inte göra allt men som volontär kan du göra nåt!