Nytt material – Så startar du en egen förening

Bilder

Nu släpper Volontärbyrån ett nytt material med tips, råd och steg för steg hur du gör för att starta din egen förening.

Känner du också att samhällsklimat, krig, pandemi och miljöförstöring gör att det är svårt att känna hopp inför framtiden? Det kan kännas övermäktigt och du kanske tänker: vad kan lilla jag liksom göra i allt det här? Det finns något du kan göra, om du har lite tid över. Du kan inte göra allt men som volontär kan du göra nåt! Du kan antingen starta din egen förening, eller bli volontär i en existerande organisation.   

Föreningar kan syssla med en massa olika saker, som sport, kultur eller politik, men det som olika föreningar har gemensamt är att de drivs ideellt utan vinstsyfte. Föreningarna kan verka lokalt, nationellt eller internationellt. Det kan kännas lite komplicerat att starta en egen förening, men det är faktiskt inte så svårt! Det enda som krävs för att starta en förening är minst tre medlemmar som har en idé de vill engagera sig i och att de tillsammans utser stadgar och styrelse.

Vi har tagit fram ett enkelt material som guidar dig genom de tre stegen för att komma igång och bilda en egen förening.

Läs mer här

Fler nyheter