Rädda Barnen, Regionkontoret Stockholm — Malmö

Svarare i Skåne sökes till Sveriges största chatt specialiserad kring hedersrelaterade samtal!

Sista anmälningsdatum

2021-11-03

Beskrivning

Nu startar Rädda Barnen i Skåne en pilotgrupp av svarare för stödchatten Kärleken är fri!
Kärleken är fri är Rädda Barnens arbete för att motverka hedersförtryck och våld mot barn. Vi arbetar förebyggande i skolor, stödjande online och med påverkansarbete för långsiktig förändring. Nu söker vi fler svarare till vår nationella stödchatt. Som volontär bemannar du Rädda Barnens chattjour Kärleken är fri som är Sveriges största specialiserade chatt kring frågor om hedersnormer, hedersförtryck och hedersvåld. Vi utökar och startar en pilotgrupp i Malmö.
 
 Vill du samtala med unga om livets olika stora och små frågor – om kärlek, framtid, drömmar och hopp? Vill du finnas där för personer som behöver prata med någon om hur det är att leva med hedersnormer, hedersförtryck och våld? Att få chatta med en medmänniska kan vara avgörande i en människans liv.
  
Uppdraget
Du arbetar ideellt i stödchatten Kärleken är fri, och bemannar chattjouren varannan vecka under kvällstid. Chattjouren är öppen söndag-torsdag. Utöver det ingår fortbildningsträffar i Malmö såväl som digitalt samt handledning med Rädda Barnens legitimerade psykologer.

Om den pilotgrupp du blir en del utav
Vi är i en spännande expansion och kommer starta upp en arbetsgrupp i Skåne. Du som blir en del utav oss kommer vara en viktig pusselbit i vårt nya team i Skåne som tillsammans med Stockholmsteamet arbetar nationellt. Du kan alltså bo i eller omkring Skåne men ska vid vissa tillfällen kunna medverka vid träffar i Malmö. Du arbetar hemifrån från egen dator. Vi på Rädda Barnen välkomnar dig att också engagera dig i Rädda Barnens lokalföreningar som har många andra spännande uppdrag som går utmärkt att kombinera med detta.
 
Vilka kommer du möta?
År 2020 tog verksamheten emot nära 1000 samtal. De som vi möter är barn och unga mellan 12-25 år som vill prata om livets stora och små frågor, och därför är det viktigt att du som vill arbeta med oss är ödmjuk, empatisk, inlyssnande och varm i ditt sätt. Samtalen till oss handlar främst om hur det är att vara barn, ung eller ung vuxen och leva med hedersnormer.

Vilken utbildning får du av oss?
För oss är det viktigt att ha en hög kvalité i alla samtal vi genomför. Därför har vi en gedigen utbildningsprocess med obligatoriska e-kurser, 2 dagar obligatorisk grundutbildning lördag-söndag 13-14 november, introduktion och praktik. 
Vi har regelbunden handledning med legitimerad psykolog och har fortbildningar löpande under året, så du som tar emot samtal ska ha kunskap och verktyg i ditt arbete. 
Skicka in din ansökan! Vi rekryterar löpande.

I ansökan vill vi att du ska beskriva vad du har för erfarenheter och meriter, varför du skulle passa bra hos oss och vilka egenskaper du har som kan komplettera vårt team. Vi ses!
 
sökord: stödchatt, heder, våld mot barn, mäns våld mot kvinnor, rädda barnen, barnkonventionen, mänskliga rättigheter, hedersförtryck, hedersnormer

Minsta åtagande

Du är aktiv minst ett år. Du bemannar chatten från egen dator hemifrån.

När och var sker uppdraget

Du är aktiv minst ett år. Du bemannar chatten från egen dator hemifrån.

Ändamål

Uppgifter

Åtagande

  • När

    Helg, kväll

  • Typ av uppdrag

    Kontinuerligt uppdrag

Senaste uppdragen