Nomineringen öppen till RF-SISU Skånes idrottsledarstipendier

Bilder

Fram till och med den 25 februari kan föreningar nominera ledare till Skånes Idrottsledarstipendier. Totalt 250 stipendier delas ut till eldsjälar inom barn- och ungdomsidrotten.

Alla RF-anslutna föreningar i Skåne kan nominera som mest fyra ledare, under förutsättning att alla ledarna inte är av samma kön. Särskilt uppmuntras föreningar att nominera engagerade unga ledare. 

– Skånska Idrottsledarstipendier utgör ett otroligt viktigt tillskott för våra skånska idrottsledare som dag in och dag ut engagerar sig ideellt i den skånska idrottsrörelsen. Genom att stödja dessa stipendiater investerar vi i idrottsledarnas utveckling och därmed stärker vi hela den skånska idrottskulturen. Jag vill uppmanar våra skånska idrottsföreningar att nominera sina ledare, säger Patrik Karlsson, Distriktsidrottschef RF-SISU Skåne, i ett pressmeddelande.

Stipendiaten får 10 000 kr för sina goda ledarinsatser och pengarna går till den enskilde ledaren.

Bakom stipendierna står Sparbanksstiftelserna i Skåne som tillsammans med RF-SISU Skåne vill uppmärksamma alla ideellt arbetande idrottsledare som engagerar sig i barn- och ungdomsidrotten i regionen.

Läs mer och nominera era kandidater: Skånes Idrottsledarstipendier 2024 

Fler nyheter

Nordiska nätverk för sociala utmaningar

Nordiska nätverk för sociala utmaningar

The Nordic Platform for civil society in the social area samlar civilsamhälles-organisationer som vill arbeta tillsammans med aktuella samhällsutmaningar och sociala frågor.