Stockholm

Äldrekontakt

Äldrekontakt

Beskrivning


Äldrekontakt är en ideell förening som med hjälp av volontärer skapar nya mötesplatser för att ge äldre möjlighet till social samvaro. Tillsammans med oss kan du göra en bestående skillnad i ensamma äldres liv


När äldre personer bor på egen hand, utan familj eller vänner i närheten, kan ensamheten kännas mycket betungande. Nedstämdhet och psykisk ohälsa är en vanligt följd. Vi bryter ensamheten genom att erbjuda en möjlighet att träffa andra i samma situation och finna nya vänner.


En söndag i månaden tar vi med isolerade äldre ut på en bjudning med fika och glada samtal. Bjudningen hålls hemma hos en värd eller värdinna och våra volontärchaufförer hämtar och lämnar de äldre gästerna i sina hem. Våra fikaträffar är en efterlängtad paus från en annars ensam vardag. Det innebär att välkomnas hem till en värdfamilj och få träffa de nya vännerna i sin grupp. Träffarna bjuder på småprat, skratt och berättelser över en kopp kaffe.


Genom att bli volontär kan du förändra livet för någon som annars lever ett isolerat liv och sällan kommer utanför dörren.

Bevaka organisationen

Skapa en bevakning för att få mejl när nya uppdrag publiceras.