Majblommans Riksförbund — Malmö

Gör skillnad för barn i Malmö - bli volontär för Majblomman i Malmö!

Beskrivning

I Malmö lever nästan vart fjärde barn i fattigdom. Genom att bli volontär hos Majblomman kan du vara med och göra konkret skillnad för barnen i Malmö. 

Majblomman är en ideell barnrättsorganisation som motverkar barnfattigdomen i Sverige genom att dela ut ekonomiskt stöd (till exempel för fotbollsskor, ett barnkalas, avgift till en fritidsaktivitet eller jacka, finansiera forskning och påverka beslutsfattare. Varje vår säljer vi majblommor. Ju fler majblommor vi säljer, desto ju mer pengar kan vi dela ut som ekonomiskt stöd till barn i ekonomisk utsatthet. 

Just nu jobbar vi med att få in fler volontärer till Malmö majblommeförening och söker volontärer till dessa uppdrag: 
  • Insamlingsarbete: ansvara över försäljningsgrupper och bistå gruppansvariga (under april) 
  • Informatör på skolor och föreningar och berätta om Majblomman och engagera barnen att delta i insamlingen (löpande under året).
  • Informatör om möjligheten att söka ekonomiskt stöd hos Majblomman (löpande under året).

Som volontär hos Majblomman får du möjligheten att vara med och göra skillnad för barn i Malmö - en erfarenhet där du kan vara med och påverka och utveckla idéer, vara med i en positiv social gemenskap samt en merit inför framtida arbetsmöjligheter. 

Du får introduktion, digital utbildning och material anpassat för att utföra uppdraget samt stöd och handledning i ditt uppdrag. Inga förkunskaper krävs. 

Minsta åtagande

Informationsuppdrag: cirka 5 timmar på våren och 5 timmar på hösten Insamlingsuppdrag: cirka 8 timmar på våren

När och var sker uppdraget

Uppdraget sker i Malmö.

Ändamål

Uppgifter

Åtagande

  • När

    Dag, kväll

  • Typ av uppdrag

    Kontinuerligt uppdrag