Rädda Barnen, Malmö — Malmö

Rädda Barnen söker lekfulla aktivitetsledare för barn i norra Malmö!

Beskrivning

I projekt ”Rätt till en meningsfull fritid ” arrangerar vi lekfulla och sociala aktiviteter för barn som bor i två boendeområden i norra Malmö. På boendena bor barnfamiljer som är i migrationsprocess eller lever i utsatta livssituationer (t.ex. hemlöshet). Under aktivitetstiden ska vi leka, umgås och socialisera med barnen. Ibland kan vi bjuda in gäster av andra samarbetspartners för att hålla speciella workshoppar. Aktiviteter ska ske på boendeområden i norra Malmö under eftermiddagen. Det kan vara båda utomhus eller inomhus beroende på vädret och behoven. 
 
Som volontär arbetar du som aktivitetsledare. Huvuduppgifter är: 1) att delta i lekaktiviteter och vara med barnen under aktivitetstid, 2) att förbereda material innan aktivitetsstart och att hjälpa till med städning av lokal vid aktivitetslut, 3) att utveckla projekt tillsammans med projektledare och andra volontärer. 
 
Vi utvecklar och varierar gärna våra aktiviteter utifrån våra volontärers kompetens och intressen. Nya idéer och förslag från volontärer är alltid välkomna!  

5 Steg: Såhär blir du startklar som volontär för Rädda Barnen:
 1. Begär utdrag ur Polisens belastningsregister. Logga in i e-tjänsten med BankID, välj typen "Arbete med barn i annan verksamhet än skola och barnomsorg". Det tar upp till två veckor och postas till din brevlåda.
 2. Gå vår digitala utbildning Tryggare Tillsammans och ta del av policyn med samma namn. Spara diplomet digitalt eller skriv ut det.
 3. Ta del av och skriv under våra riktlinjer för ideellt arbete. Skriv ut och skriv under*.
 4. Ta del av och skriv under vår policy mot sexuellt utnyttjande och sexuella övergrepp*. 
 5. Bli medlem! För att aktivera sig som volontär ska man vara medlem i Rädda Barnen och ju fler medlemmar vi är desto starkare röst har vi att påverka samhället och stå upp för barns rättigheter.

Vi tar emot nya volontärer löpande. Så snart du inkommit med din intresseanmälan kommer vi att kontakta dig med lite frågor och mer information om uppdraget! Du är alltid välkommen att mejla oss på [email protected]

Obs. kolla även på din skräppost om du inte får ett mejl av oss i inkorg för mailen kan hamna där ibland.

Minsta åtagande

Tisdagar och torsdagar, kl.15.30-17.00. Lokaler i norra Malmö.

När och var sker uppdraget

Tisdagar och torsdagar, kl.15.30-17.00. Lokaler i norra Malmö.

Ändamål

Uppgifter

Åtagande

 • När

  Dag, kväll

 • Typ av uppdrag

  Kontinuerligt uppdrag