Röda Korset, Malmökretsen — Malmö

Barnfamiljer, lek och samordning - bli frivilligledare i Träffpunkt Familj

Det här uppdraget går inte att anmäla sig till längre.
Spara

Beskrivning

Varje lördag samlas barnfamiljer för lek, skratt, fika och gemenskap i Träffpunkt Familj som är en av verksamheterna i vårt nystartade Röda Korsets hus. Detta är en härlig och dynamisk verksamhet med mycket potential som nu behöver två frivilligledare som agerar spindeln i nätet och kan möjliggöra fortsatt utveckling. Som frivilligledare i Träffpunkt Familj får du både ta del av verksamheten tillsammans med barnfamiljerna och de frivilliga och vara den samordnande länken som driver verksamheten framåt.

Utdrag ur belastningsregistret krävs för detta uppdrag då det förekommer barn i verksamheten.

Uppdragsbeskrivning
I samråd med samordnare och övriga frivilligledare kommer du planera, leda och organisera arbetet i verksamheten. Du kommer ansvara för de frivilliga som engagerar sig i verksamheten samt för administration och budget. Du behöver vara minst 18 år gammal.
Du förväntas närvara på träffarna vissa lördagar och i övrigt lägger du upp arbetet som det passar dig och verksamheten.
Erfarenhet och kompetens:       
 • Du kan engagera dig långsiktigt 
 • Du har mycket god samarbetsförmåga 
 • Du har förmåga att självständigt organisera, leda och planera 
 • Du har kunskap eller intresse inom socialt arbete och vana att umgås med barn
 • Du kan skapa en trivsam och trygg stämning i verksamhetsgruppen.
 • Du kan leda ett dynamiskt team där vi blandar engelska och svenska
 • Du får gärna ha erfarenhet av att arbeta i Röda Korset eller annan ideell organisation, men det är inget krav.

Du får:
 • Vara drivande i att utveckla en viktig verksamhet. 
 • Utbildning och nya erfarenheter. 
 • En fantastisk möjlighet att utveckla dina befintliga färdigheter och få nya. 
 • En möjlighet att vara en del av världens största humanitära organisation och vetskapen om att du gör skillnad för människors liv.


Är det här du?
  
Vi förutsätter att du delar Svenska Röda Korsets människosyn och humanitära värderingar. Röda Korsets grundprinciper är vägledande i allt frivilligarbete och inom ramen för uppdraget skriver du under ett tystnadslöfte och genomgår de obligatoriska utbildningarna/ introduktioner som krävs för uppdraget.    
Inom Svenska Röda Korset ser vi mångfald som en stor tillgång i arbetet. Människor med olika bakgrund, etnicitet, könsidentitet, ålder och funktionsvariation breddar vår kompetens och förmåga att utföra vårt uppdrag. 
Svenska Röda Korset 
Röda Korset är världens främsta katastroforganisation och vi finns på plats före, under och efter en katastrof. Oavsett om det är en naturkatastrof, konflikt eller annan kris. Vi ska förhindra och lindra mänskligt lidande var och när det förekommer, skydda liv och hälsa och säkerställa respekt för varje människas värde, särskilt under tider av väpnad konflikt och andra nödsituationer.   
Vi har sju grundprinciper:   
Humanitet – Opartiskhet – Neutralitet – Självständighet – Frivillighet – Enhet – Universalitet

Minsta åtagande

Du förväntas närvara på träffarna vissa lördagar och i övrigt lägger du upp uppdraget som det passar dig och verksamheten.

När och var sker uppdraget

Katrinelund, Malmö

Ändamål

Uppgifter

Åtagande

 • När

  Dag, helg

 • Typ av uppdrag

  Kontinuerligt uppdrag

Spara

Senaste uppdragen