Rädda Barnens Ungdomsförbund — 3 platser

Engagera dig i en lokalgrupp!

Beskrivning

Rädda Barnens Ungdomsförbund drivs av barn och unga själva som organiserar sig i olika medlemsgrupper. I lokalgruppen är det ni själva som bestämmer vilken barnrättsfråga ni vill satsa extra mycket på och vad ni vill göra för barn i er stad, ort eller kommun. Ni kan också arbeta med det nationella temat som väljs av medlemmarna på Barnrättskongressen (årsmötet) i september. Kansliet stöttar med alltifrån material och utbildning till projektplanering - helt enkelt det ni behöver. 

Anmäl intresse för att se om det finns en lokalgrupp i din stad eller om du vill ha hjälp att starta en ny lokalgrupp. Det är en viktig och rolig erfarenhet att driva en lokalgrupp, du kommer inte ångra dig!

Exempel på vad våra lokalgrupper har gjort tidigare är hearings på fritidsgårdar, antirastisk fotbollscup och dans för tjejer som är nya i Sverige. Alla medlemmar är också välkomna till våra nationella events där vi träffas för att utbyta erfarenheter, diskutera, bestämma saker och ha kul tillsammans.

Det är helt GRATIS att vara medlem i RBUF och delta i våra nationella helger. Vi betalar mat, resa och boende, du står för barnrättskampen!

Minsta åtagande

Årsmöte och någon form av aktivitet under året

När och var sker uppdraget

Medlemsgruppen bestämmer själva när ni vill träffas

Platser

  • Stockholm
  • Göteborg
  • Malmö

Tillgänglighet

Vi är tillgängliga för alla barn och unga upp till 25

Ändamål

Uppgifter

Åtagande

  • När

    Dag, helg, kväll

  • Typ av uppdrag

    Kontinuerligt uppdrag