Fredrika Bremer Förbundet — Malmö

Engagera dig i Fredrika Bremer-förbundets Malmökrets

Det här uppdraget går inte att anmäla sig till längre.
Spara

Beskrivning

1 december bjuder vi in dig som vill veta mer om Fredrika Bremer-förbundet till mingel, gemenskap och samtal. Efter minglet arrangeras Fredrika Bremer-förbundets Malmökrets årsmöte där du kan välja att engagera dig.

Fredrika Bremer-förbundets lokala kretsar är ryggraden i vår verksamhet. Tillsammans blir det möjligt att med gemensam röst visa på ojämställdhet och skapa engagemang för förändring. Under vår långa historia då vi kämpat för kvinnors rösträtt, jämställt föräldraskap och ekonomisk jämställdhet har det lokala engagemanget alltid varit avgörande. Nu söker Fredrika Bremer-förbundets Malmökrets dig som vill föra arbetet vidare.

Den 1 december anordnas Malmökretsens årsmöte. Vi letar nu efter lokala krafter som är redo att föra Malmökretsen in i 2024, året då Fredrika Bremer-förbundet fyller 140-år.  Är du Fredrikan vi letar efter? Inför mötet bjuder vi in till gemenskap, plockmat och alkoholfri dricka. Perfekt tillfälle för dig som vill veta mer om Malmökretsen. Anmäl dig redan nu här: https://forms.gle/4PHeT4dejydWX8o66 

Fredrika Bremer-förbundet har funnits sedan 1884. Vi är en ideell organisation med uppgift att förverkliga jämställdhet mellan kvinnor och män med samma möjligheter, rättigheter och  skyldigheter i hem, yrkesliv och samhälle. 
 
Detta gör vi genom våra tre verksamhetsområden Opinion och bildning, Medlemsorganisation och Stiftelseverksamhet. Vi är partipolitiskt och religiöst oberoende. Förbundet har sedan starten 1884 varit öppet för både kvinnor och män och har alltid välkomnat både kvinnor och män som medlemmar och förtroendevalda.

Grundläggande för oss är att sprida kunskap om jämställdhetsfrågor. Det gör vi genom att arrangera föreläsningar, samtal, bokcirklar och andra aktiviteter. Och att ge ut vår tidning Hertha – världens äldsta feministiska tidskrift.   

Fredrika Bremer-förbundet är en återkommande röst i den offentliga debatten om jämställdhet. Vi fungerar som remissinstans för jämställdhetspolitiska förslag och samarbetar med andra organisationer för att lägga ännu större tyngd bakom våra ställningstaganden.

Vi levandegör tillsammans det intellektuella arvet efter Sveriges första feminist genom att lyfta hennes texter i nya sammanhang. Dessutom förvaltar vi ett antal stiftelser, genom vilka vi stöttar goda initiativ och behövande individer genom att årligen dela ut stipendier. 

På 14 platser i landet finns förbundets lokala kretsar, som själva arrangerar programverksamhet och bedriver påverkansarbete. Läs mer om Fredrika Bremer-förbundet här:  Hem - Fredrika Bremer-förbundet 

Minsta åtagande

Uppdraget gäller ett år

När och var sker uppdraget

Första mötet sker 1 december kl. 18.00 i Ekonomiska föreningen CirkulationsCentralen och REHAB Kultur lokaler på Spånehusvägen 83.

Ändamål

Uppgifter

Åtagande

  • När

    Kväll

  • Typ av uppdrag

    Kontinuerligt uppdrag

Spara

Senaste uppdragen